Duitslandweb logo Duitslandweb

'Duitse ziektekostenverzekeraars manipuleren diagnoses'

Kort nieuws - 11 oktober 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitse artsen zouden op grote schaal sjoemelen met de patiëntendiagnoses die ze aan verzekeraars doorgeven, zodat die verzekeraars meer geld krijgen. De artsen doen dit op verzoek van de verzekaars. Dit heeft de directeur van de Techniker Krankenkasse (TK), Jens Baas, zondag in een interview gezegd. Baas zei in het interview: "Er is een wedstrijd tussen de verzekeraars ontstaan over wie het lukt om de artsen zover te krijgen voor de patiënten zoveel mogelijk diagnoses vast te stellen." Verzekeraars die bovengemiddeld veel oude en zieke patiënten hebben, krijgen een extra bijdrage uit een solidariteitsfonds waar alle verzekeraars geld inleggen.

Over zijn uitspraken is veel discussie ontstaan. Patiëntenorganisaties reageren gealarmeerd en er gaan geluiden op om justitie de zaak te laten onderzoeken. Andere verzekeraars betichten Baas ervan dat hij op deze wijze wil bereiken dat het solidariteitssysteem ten gunste van TK wordt gewijzigd. TK krijgt minder geld uit het fonds dan het inlegt, en volgens Baas komt dit dus voor een groot deel door het gesjoemel. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Scholz introduceerde het begrip Doppel-Wumms onlangs met trots. En wordt er nu mee om de oren geslagen.


Lees meer

De landschappen bloeien toch

De landschappen bloeien toch

Geld, goed beleid en geduld; dat is de sleutel tot succes, stelt columnist Carsten Brzeski hoopvol vast.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger