Duitslandweb logo Duitslandweb

'Duitse ziektekostenverzekeraars manipuleren diagnoses'

Kort nieuws - 11 oktober 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitse artsen zouden op grote schaal sjoemelen met de patiëntendiagnoses die ze aan verzekeraars doorgeven, zodat die verzekeraars meer geld krijgen. De artsen doen dit op verzoek van de verzekaars. Dit heeft de directeur van de Techniker Krankenkasse (TK), Jens Baas, zondag in een interview gezegd. Baas zei in het interview: "Er is een wedstrijd tussen de verzekeraars ontstaan over wie het lukt om de artsen zover te krijgen voor de patiënten zoveel mogelijk diagnoses vast te stellen." Verzekeraars die bovengemiddeld veel oude en zieke patiënten hebben, krijgen een extra bijdrage uit een solidariteitsfonds waar alle verzekeraars geld inleggen.

Over zijn uitspraken is veel discussie ontstaan. Patiëntenorganisaties reageren gealarmeerd en er gaan geluiden op om justitie de zaak te laten onderzoeken. Andere verzekeraars betichten Baas ervan dat hij op deze wijze wil bereiken dat het solidariteitssysteem ten gunste van TK wordt gewijzigd. TK krijgt minder geld uit het fonds dan het inlegt, en volgens Baas komt dit dus voor een groot deel door het gesjoemel. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger