Duitslandweb logo Duitslandweb

Persconferentie Merkel over aanslagen in Duitsland om 13 uur

Kort nieuws - 28 juli 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Vanmiddag om 13 uur geeft Merkel een speciaal ingelaste persconferentie naar aanleiding van het geweld in Duitsland vorige week. Volg hier de livestream van tagesschau

Door de aanslagen en geweldsincidenten heerst in Duitsland bij veel mensen angst en onzekerheid. De verwachting is dat Merkel op die gevoelens van onzekerheid ingaat en op de veiligheidssituatie in het land. Na de aanslag in München toonde ze begrip voor de angst en zei ze dat de overheid en de veiligheidsinstanties alles zullen doen "om de veiligheid en de vrijheid van alle mensen in Duitsland te beschermen". Begin deze week benadrukte een regeringswoordvoerder dat de terreurdaden in Würzburg en Ansbach, die door asielzoekers zijn gepleegd, los staan van de vluchtelingencrisis, omdat beide daders al voor het begin van de grote toestroom van vluchtelingen in Duitsland waren. Over de te nemen veiligheidsmaatregelen wordt al de hele week gedebatteerd. Minister De Maizière zegde al meer bewaking op stations en luchthavens toe. Verder wordt er gesproken over de inzet van het leger in het binnenland - volgens de Duitse grondwet verboden - strengere wapenwetgeving en betere screening van vluchtelingen. Lees meer bij tagesschau.de en Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

Debat over AfD-verbod in Duitsland laait op

De roep om een verbod van de AfD wordt steeds luider. Maar het is niet makkelijk een partij te verbieden en het kan ook averechts uitpakken.


Lees meer

Punkrock voor Olaf en Robert

Punkrock voor Olaf en Robert

Aan de slechtnieuwsshow komt in Duitsland maar geen einde: begrotingscrisis, teruglopende investeringen, slecht onderwijs. Econoom Carsten Brzeski heeft advies.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger