Duitslandweb logo Duitslandweb

Commissie: Sluiting kerncentrales gaat miljarden meer kosten

Kort nieuws - 23 februari 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De sluiting van de kerncentrales in Duitsland gaat de energieconcerns en de Duitse overheid miljarden meer kosten dan oorspronkelijk gepland. Dat blijkt uit het rapport van de Expertenkommission die in opdracht van de regering een voorstel heeft uitgewerkt over hoe de kosten van de zogenoemde Atomausstieg over de energiebedrijven en de belastingbetalers moet worden verdeeld. Duitsland besloot de Atomausstieg in 2011: in 2022 moeten alle kerncentrales zijn gesloten. In het voorstel van de commissie blijven de concerns onder meer verantwoordelijk voor de stillegging van de centrales. Het geld dat ze daarvoor hebben gereserveerd is niet genoeg en er komen nog miljarden extra kosten bij, berekent de commissie. De overheid is verantwoordelijk voor de opslag van het kernafval, dat gaat de Duitse belastingbetalers miljarden extra kosten, mede omdat er nog steeds geen definitieve opslagplek is bepaald. De commissie presenteert het rapport op 3 maart aan de Bondsregering. Lees meer bij Spiegel Online

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Energie':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Dweilen met de kraan open

Dweilen met de kraan open

De Duitse regering wil snel meer duurzame verwarmingsinstallaties. Maar ze heeft geen sluitende strategie, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

Laatste Duitse kerncentrales stoppen zaterdag

Laatste Duitse kerncentrales stoppen zaterdag

Terwijl buurlanden als Nederland en Polen plannen maken voor nieuwe kerncentrales, is het in Duitsland vanaf zaterdag gedaan met kernenergie.


Lees meer

Duitsland sleept burgers door de energiecrisis

Duitsland sleept burgers door de energiecrisis

De Duitse overheid springt bij met maatregelen om de energiekosten te drukken. Een overzicht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger