Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel wint de Four Freedoms Award

Kort nieuws - 6 januari 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De internationale Four Freedoms Award wordt dit jaar op 21 april uitgereikt aan bondskanselier Merkel. Ze krijgt de prijs voor haar aanpak van de financiële crisis in de EU, haar rol in de deëscalatie van het conflict in Oekraïne en haar "morele leiderschap als Bondskanselier van alle Duitsers ongeacht geloof en etnische achtergrond tegenover de opkomst van de anti-islam beweging Pegida in 2014". Ook roemt de jury haar humaniteit in de vluchtelingencrisis en de aanpak van de oorzaken van deze crisis. De Four Freedoms Award wordt tweejaarlijks uitgereikt door de Roosevelt Stichting in Middelburg ter herinnering aan de Four Freedoms Speech van de Amerikaanse president Franklin Roosevelt. In 1941 - vandaag precies 75 jaar geleden - noemde hij in deze toespraak de vier vrijheden - vrijheid van meningsuiting en van godsdienst, vrijwaring van gebrek en van angst - de fundamentele principes voor een vreedzame en democratische wereld. In 2008 kreeg oud-bondspresident Richard von Weizsäcker de award uitgereikt. Andere winnaars waren onder meer John F. Kennedy, Nelson Mandela en Kofi Annan. Lees meer op de website van de Four Freedoms Award

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Slaapwandelend naar een tweede termijn

Veel Duitsers zien Scholz als zwakke leider. Maar hij zou zomaar slaapwandelend over twee jaar kunnen worden herkozen, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

We zijn allemaal 'SchönmacherInnen'

De ophef over de visagiste van minister Baerbock laat Inge Jooris verzuchten dat we allemaal zo ons best doen om de beste versie van onszelf te tonen.


Lees meer

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

Duitse coalitie gaat van conflict naar conflict

De Duitse coalitiepartijen SPD, Groenen en FDP liggen steeds weer met elkaar overhoop. De kou lijkt nog niet uit de lucht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger