Duitslandweb logo Duitslandweb

Merkel wint de Four Freedoms Award

Kort nieuws - 6 januari 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De internationale Four Freedoms Award wordt dit jaar op 21 april uitgereikt aan bondskanselier Merkel. Ze krijgt de prijs voor haar aanpak van de financiële crisis in de EU, haar rol in de deëscalatie van het conflict in Oekraïne en haar "morele leiderschap als Bondskanselier van alle Duitsers ongeacht geloof en etnische achtergrond tegenover de opkomst van de anti-islam beweging Pegida in 2014". Ook roemt de jury haar humaniteit in de vluchtelingencrisis en de aanpak van de oorzaken van deze crisis. De Four Freedoms Award wordt tweejaarlijks uitgereikt door de Roosevelt Stichting in Middelburg ter herinnering aan de Four Freedoms Speech van de Amerikaanse president Franklin Roosevelt. In 1941 - vandaag precies 75 jaar geleden - noemde hij in deze toespraak de vier vrijheden - vrijheid van meningsuiting en van godsdienst, vrijwaring van gebrek en van angst - de fundamentele principes voor een vreedzame en democratische wereld. In 2008 kreeg oud-bondspresident Richard von Weizsäcker de award uitgereikt. Andere winnaars waren onder meer John F. Kennedy, Nelson Mandela en Kofi Annan. Lees meer op de website van de Four Freedoms Award

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Bondsdagleden krijgen boetes voor wangedrag

Parlementariërs die zich misdragen, worden in Duitsland strenger bestraft dan in Nederland.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Partij BSW van Wagenknecht mikt ook op AfD-kiezers

Sahra Wagenknecht, tot voor kort prominent Linke-politicus, heeft haar eigen partij BSW opgericht. Die is te typeren als links-conservatief.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger