Duitslandweb logo Duitslandweb

Federale recherche waarschuwt in asieldebat voor nog meer geweld

Kort nieuws - 22 oktober 2015 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse federale recherche, het Bundeskriminalamt (BKA), waarschuwt in het asieldebat voor nog meer geweld. Het BKA vreest dat naast gebouwen ook personen doelwit van aanslagen kunnen worden. Dat blijkt uit een vertrouwelijke analyse van voor de aanslag op de Keulse burgemeesterskandidaat Reker. Het aantal aanslagen op asielzoekerscentra is dit jaar verder toegenomen. In de eerste drie kwartaal van 2015 waren er 461 aanslagen waarbij de politie van een rechtse achtergrond uitgaat. Dat is meer dan twee keer zoveel als in heel 2014. Het BKA verwacht dat het rechtse protest tegen het vluchtelingenbeleid zich verder zal toespitsen, het verder "zeer heterogene rechtsextremistische spectrum" vindt hier een "ideologische consensus". Uit de analyse van het BKA blijkt dat de meeste verdachten van de aanslagen jong zijn, tussen de 20 en de 25 jaar en uit de buurt komen; meer dan de helft is bekend bij de politie; 34 procent hoort bij een rechts-extreme groepering. Lees meer bij Süddeutsche.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Duitse historici in debat over ‘Nie wieder ist jetzt’

Een dag na de massale demonstratie tegen rechts-extremisme in Berlijn bogen vijf historici zich over de Duitse herinneringscultuur.


Lees meer

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Duitsers massaal de straat op tegen extreemrechts

Meerdere honderdduizenden Duitsers zijn dit weekend de straat op gegaan tegen extreemrechts en de radicalisering van de AfD.


Lees meer

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

Winnen Wutbürger de verkiezingen?

In 2010 was het woord Wutbürger in zwang. De boze burger is terug, en stemt vaak AfD, ziet columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger