Duitslandweb logo Duitslandweb

'Vrouwenquotum is ongrondwettelijk'

Kort nieuws - 24 februari 2015 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het wetsvoorstel voor een vrouwenquotum in de bestuurs- en toezichtsraden van beursgenoteerde bedrijven is op belangrijke punten in strijd met de Duitse grondwet. Een groep experts die in opdracht van de Bondsdag het wetsvoorstel onderzochten noemt het ongrondwettelijk en technisch slecht. Bovendien is een deel van het plan in strijd met het Europees recht. De wet moet ervoor zorgen dat de toezichtsraden van ongeveer 100 grote NV's voor 30 procent uit vrouwen bestaan. Daarnaast moeten 3500 middelgrote ondernemingen plannen voorleggen om het aandeel vrouwen in de bestuurs- en toezichtsraden te vergroten. Lees meer bij Frankfurter Allgemeine Zeitung 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

De oorlogskleinkinderen

De oorlogskleinkinderen

De Tweede Wereldoorlog is niet alleen op het persoonlijke vlak een thema, maar ook weer in het Duitse politieke debat, merkt Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

‘Rechts geweld is echt onrustbarend in Duitsland’

‘Rechts geweld is echt onrustbarend in Duitsland’

In hun boek 'Zur rechten Zeit' analyseren Duitse historici de opkomst van nationalisme en rechts-radicalisme.

Lees meer

De Duitse patiënt

De Duitse patiënt

In Duitsland is een kwaaltje geen kwaaltje, maar een zorgwekkende last. Daar is het gezondheidssysteem ook naar, schrijft Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

De afvalscheiding

De afvalscheiding

Afvalscheiding is van groot Duits cultureel belang. Bij de vuilnisbak scheiden goede migranten zich van slechte, aldus Merlijn Schoonenboom.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger