Studiedag: Wege der Literaturdidaktik
Gegenwartsliteratur im Unterricht

Studiedag: Wege der Literaturdidaktik
© UU/DIA

Op 11 november 2016 organiseert de afdeling Duitse taal en cultuur van de Universiteit Utrecht in samenwerking met het Duitsland Instituut Amsterdam een studiedag over literatuurdidactiek voor docenten Duits in het voortgezet onderwijs. Locatie: Utrecht.

Het lezen van literaire teksten in een vreemde taal bevordert niet alleen de taalcompetentie maar biedt ook bijzondere inzichten in de cultuur, geschiedenis en het alledaagse leven in het land van de doeltaal. Literatuuronderwijs mag in de mvt-les daarom niet ontbreken.

Deelnemers aan de studiedag ‘Wege der Literaturdidaktik’ maken kennis met verschillende manieren om literatuur in het onderwijs te integreren. Ze krijgen tevens inzicht in recente fenomenen in de Duitstalige literatuur en kunnen in twee workshopsrondes in het middagprogramma hun vakdidactisch repertoire voor literatuuronderwijs uitbreiden. Tot slot vindt een auteurslezing van de Duitse schrijver Thomas  Klupp plaats.

Klik hier voor het programma en de workshopbeschrijvingen. De aanmelding voor deze studiedag is gesloten.  

Datum: Vrijdag 11 november 2016 van 9.30 uur tot 17.30 uur
Kosten: €120,- * (incl. koffie/ thee/ lunch/borrel, workshopmateriaal en deelnemerscertificaat)
Locatie: Universiteit Utrecht
Doelgroep: Docenten Duits 

* Studenten aan de lerarenopleiding Duits, zonder aanstelling op een middelbare school, komen in aanmerking voor een gereduceerd tarief van € 40,-. Studenten dienen hun studentenpas mee te nemen naar de nascholingsdag. 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger