EK voetbal 2012
Op 13 juni de eerste Nederland-Duitsland op een EK sinds 2004

EK voetbal 2012
© flickr.com/bby/cc

De laatste keer dat Duitsland Europees kampioen voetbal werd, was in 1996. Daarvoor won Duitsland twee keer eerder het EK: in 1980 en in 1972. Om de finale dit jaar te halen, moeten bondscoach Löw en zijn mannen eerst de poule des doods zien te overleven. Op 13 juni staan ze tegenover Oranje.

Tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika werd Duitsland derde. Op het nippertje liepen de Duitse spelers een finale tegen Nederland mis. Spanje bleek in de halve finale te sterk voor de Duitsers, die eerder dat toernooi voor meerdere verrassingen hadden gezorgd. Zo won het Duitse elftal de achtste finales met 4-1 van Engeland en schakelden ze favoriet Argentinië in de kwartfinales uit met 4-0.

Van de WK-selectie van 2010 neemt trainer Joachim Löw 13 spelers mee naar Polen en Oekraïne. Daarnaast heeft hij negen nieuwe spelers geselecteerd.

Lees in dit dossier alles over de spelers, voetbal in Duitsland en de wedstrijden tussen Nederland en Duitsland. In het voetbalwoordenboek lees je wat een Blutgrätsche, een Pfostenschuss en een Viererkette zijn. Bekijk in de webgids hoe de Duitse media over de Duitse ploeg schrijven, maak je eigen opstelling voor het Duitse elftal en volg alle doelpunten die het elftal maakte op weg naar het EK.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger