Driedelige workshop 'Persoonlijk leiderschap'
i.s.m. Nuffic en met Jacqueline Eckhardt-Gerritsen

* Deze workshop is volgeboekt. U kunt zich niet meer aanmelden. * 

Deze onrustige tijd vraagt veel flexibiliteit en creativiteit van docenten. Hoe zorg je dat je dicht bij jezelf blijft en toch flexibel om kunt gaan met steeds wisselende situaties?

Tegen welke muren loop je aan en hoe zorg je dat je als docent de regie in handen houdt? 

In samenwerking met Nuffic bieden wij een driedelige online workshop Persoonlijk Leiderschap aan voor docenten. De workshop wordt online gegeven en kan zowel vanuit huis als vanuit school gevolgd worden. Het gaat om drie sessies van elk 75 minuten op drie opeenvolgende vrijdagmiddagen. Tussen de sessies in heb je een week de tijd om te werken aan een kleine persoonlijke opdracht. De uitkomsten hiervan neem je mee naar de volgende sessie. De sessies worden verzorgd door Jacqueline Eckhardt-Gerritsen.

 

Jacqueline Eckhardt-Gerritsen heeft vanuit haar werk als consultant veel ervaring met het geven van workshops en trainingen op het gebied van persoonlijk leiderschap en eigenaarschap. In haar werk verbindt ze haar expertise op dit gebied aan haar ervaringen in de DDR en vooral daarna. Jacqueline zal de deelnemers uitnodigen op zoek te gaan naar hun eigen 'muur': dat wat hen tegenhoudt of beperkt in de onderwijspraktijk. Een workshop boordevol inspiratie, reflectie en uitwisseling.

 

Opbouw en inhoud van de workshops
De workshop duurt drie weken en bestaat uit een wekelijkse online sessie van 75 minuten op vrijdagmiddag (vanaf 15.30). Ter voorbereiding van elke online sessie maak je een huiswerkopdracht. Het materiaal hiervoor krijg je vantevoren thuis toegezonden.

 

Sessie I: De eerste sessie zoomt in op het persoonlijk verhaal van de workshopleider, Jacqueline Eckhardt-Gerritsen. Ze neemt de deelnemer mee op reis en laat zien hoe de Berlijnse muur haar leven heeft getekend, maar ook en vooral hoe ze door haar geschiedenis te omarmen ze uiteindelijk sterker is geworden dan haar muur. Aan het einde van deze sessie krijg je als huiswerk een creatieve opdracht mee - want je gaat zelf aan de slag met de metafoor ‘muur’. 

Sessie II: De tweede sessie zoomt in op de persoonlijke verhalen van de deelnemers. Je laat aan de hand van een collage je persoonlijke muur zien aan je groepsgenoten. Aan het eind van de bijeenkomst krijg je als huiswerkopdracht een persoonlijke vraag mee.

Sessie III: Tijdens de derde en laatste sessie gaan de deelnemers in groepen uiteen. Je gaat samen aan de slag met intervisie - over ‘muren’ in de klas. Doordat deze sessie in groepsverband plaatsvindt, is er veel ruimte voor uitwisseling en positieve bevestiging.

 

Data en tijden

Sessie I : Vrijdag 21 januari van 15:30-16:45

Huiswerkopdracht: collage van je eigen muur 

Sessie II: Vrijdag 28 januari van 15:30-16:45

Huiswerkopdracht: persoonlijke vraag

Sessie III: Vrijdag 4 februari van 15:30-16:45

Certificaat van deelname

 

Kosten
Deelname is voor docenten Duits en Frans gratis

 

Na deelname

  • Hebben deelnemers hun zelf-reflecterend vermogen versterkt, juist ook door de uitwisseling met andere docenten.
  • Hebben deelnemers meer inzicht in concepten rond leiderschap/eigenaarschap.
  • Hebben deelnemers inzicht in hun eigen ‘muur’. Ze krijgen inzicht in situaties waar ze zichzelf als docent in de weg zitten.
  • Zijn deelnemers met name door het persoonlijke muurverhaal van de workshopleidster geïnspireerd om hun eigen kracht (weer) te pakken in hun specifieke situatie en meer persoonlijk leiderschap te tonen.
  • Hebben deelnemers een of twee kleine concrete stappen voor persoonlijk leiderschap verkend die hen dichter bij zichzelf als docent brengen.

 

Hieronder enkele voorbeelden van gemaakte collages:                                                                                                                                                 

collage

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger