Jonathan Witteman

Jonathan Witteman was van 2006 tot en met 2008 redacteur van Duitslandweb. Hij is nu redacteur bij de Volkskrant. 

Eén dagblad voor Westfalers en Twentenaren

Achtergrond - 11 september 2008 - Auteur: Jonathan Witteman
(11 september 2008) Een novum in de krantenwereld: voor het eerst bundelen dagbladen uit verschillende taalgebieden de krachten en komen 23 september met één Duits-Nederlandse krant. "Het is een eerbetoon aan de Euregi

Lees meer

Kleef kijkt toe terwijl Airport Weeze floreert

Achtergrond - 8 september 2008 - Auteur: Jonathan Witteman
Airport Weeze in het Duitse Kleef bloeit als nooit tevoren, maar ondertussen is Kleef zelf veroordeeld tot een plek aan de zijlijn. De lokale overheid wenst een groter belang in de luchthaven, maar eigenaar Herman Buurman weigert toe te geven.

Lees meer

De kleine zus met het opgeheven vingertje

Boeken - 28 augustus 2008 - Auteur: Jonathan Witteman
(28 augustus 2008) Politicoloog Marc Drögemöller schreef een proefschrift over 45 jaar samen- en tegenwerking tussen de SPD en de PvdA. ‘Zwei Schwestern in Europa’ is een prachtig eerbetoon aan de relatie tussen twee ongelijke zusters.

Lees meer

Duits-Nederlandse partners in crime

Achtergrond - 26 augustus 2008 - Auteur: Jonathan Witteman
(26 augustus 2008) Is er dan toch nog hoop voor de Duits-Nederlandse betrekkingen? De Duitser Thomas Hoeps en de Nederlander Jac. Toes schreven samen de krimi ‘Kunst zonder genade’. “Het is altijd leuk om vooroordelen over elkaar een beetje bevestigd te zien.”

Lees meer

Wie zijn de Duitse kanshebbers op goud?

Achtergrond - 7 augustus 2008 - Auteur: Jonathan Witteman
(7 augustus 2008) De Olympische Spelen staan voor de deur en ook in Duitsland slaat de goudkoorts toe. Zal Duitsland ook dit keer weer grossieren in gouden medailles? Het Duitslandweb zet de belangrijkste kanshebbers voor u op een rijtje.

Lees meer

De Duitse haat-liefde-verhouding met de Tour

Achtergrond - 9 juli 2008 - Auteur: Jonathan Witteman
(9 juli 2008) De Duitser Stefan Schumacher draagt de gele trui, maar de Duitse media reageren koeltjes. Nergens laat de kater van de dopingschandalen in het wielrennen zich zo moeilijk wegspoelen als in Duitsland.

Lees meer

Rookverbod in Duitsland: een half jaar later

Achtergrond - 2 juli 2008 - Auteur: Jonathan Witteman
(2 juli 2008) Sinds gisteren is ook in Nederland een rookverbod in de horeca van kracht. In Duitsland is het roken in cafés en restaurants al langer aan banden gelegd. Kleine Duitse cafés vechten om hun bestaan nu een deel van hun oude klandizie wegblijft.

Lees meer

Oostenrijk hoopt op Wonder van Wenen

Achtergrond - 30 juni 2008 - Auteur: Jonathan Witteman
(16 juni) Duitsland en Oostenrijk strijden vanavond om een plaats in de kwartfinale van het EK. Joachim Löw en de zijnen hebben aan een gelijkspel genoeg om gastland Oostenrijk uit het toernooi te stoten. De Oostenrijkers hopen ondertussen op een mirakel.

Lees meer

Tussen halve maan en zwart-rood-goud

Achtergrond - 30 juni 2008 - Auteur: Jonathan Witteman
(24 juni 2008) Als Duitsland morgen in de halve finale van het EK tegen Turkije aantreedt, kloppen de meeste Turks-Duitse voetbalharten voor de halve maan en ster van Turkije. “De eer van de natie staat op het spel.”

Lees meer

Altijd weer dat shirt van Olaf Thon

Achtergrond - 9 juni 2008 - Auteur: Jonathan Witteman Altijd weer dat shirt van Olaf Thon
Twee nostalgische boeken uit 2008 beschrijven hoe Nederland in 1988 eindelijk verlost werd van een voetbaltrauma. Duitsland werd in eigen land met 2-1 verslagen. Maar wat hebben de Duitsers eigenlijk zelf nog met het EK ‘88?

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger