Laurens Bluekens
Auteur

Laurens Bluekens heeft de master Duitslandstudies aan de UvA gedaan en werkt als freelancer voor diverse media.  

Imago kraakbewegingen is aan revisie toe

Achtergrond - 28 april 2016 - Auteur: Laurens Bluekens Imago kraakbewegingen is aan revisie toe
Het West-Berlijn van de jaren tachtig geldt als het subculturele broeinest van Europa. De stad lag midden in de DDR – ommuurd, maar toch vrij, en had een magische aantrekkingskracht op allerlei avonturiers uit de Westerse wereld. Maar krakers uit de verschillende Europese landen werkten helemaal niet zo soepel samen als wordt gedacht, bleek deze week tijdens het 'Graduiertenkolleg' van het Duitsland Instituut.
Lees meer

Per Leo: 'Ik kon eindelijk alles opschrijven'

Boeken - 12 februari 2016 - Auteur: Laurens Bluekens Per Leo: 'Ik kon eindelijk alles opschrijven'
De familieroman 'Flut und Boden' van schrijver en historicus Per Leo is in het Nederlands vertaald. 'Vloed en Bodem' gaat over het SS-verleden van Leo’s grootvader Friedrich. Tijdens een podiumgesprek met historicus Krijn Thijs donderdag in het Goethe-Institut Amsterdam vertelde hij waarom hij als historicus koos voor een literaire vertelvorm.
Lees meer

Opbouw Syrië stimuleren met studiebeurzen

Achtergrond - 14 januari 2016 - Auteur: Laurens Bluekens Opbouw Syrië stimuleren met studiebeurzen
Met studiebeurzen voor Syrische vluchtelingen hopen onder meer Duitsland en Nederland bij te dragen aan de toekomstige wederopbouw van Syrië. Maar laat je ze in de regio studeren of haal je ze naar Europa?
Lees meer

'Historische analogieën met 20e eeuw schieten tekort'

Achtergrond - 9 december 2015 - Auteur: Laurens Bluekens 'Historische analogieën met 20e eeuw schieten tekort'
Kunnen we leren van de geschiedenis, in het bijzonder van die van Duitsland? Volgens de Duitse historicus Paul Nolte schieten veel historische vergelijkingen met de 20e eeuw tegenwoordig tekort. Hij opende dinsdag in debatcentrum Spui 25 de nieuwe lezingenreeks 'Amsterdam German Studies Lecture'.
Lees meer

‘Nazi-complex moet educatieve plek blijven’

Achtergrond - 14 september 2015 - Auteur: Laurens Bluekens ‘Nazi-complex moet educatieve plek blijven’
Het Reichsparteitagsgelände in Neurenberg, het enorme complex waar de NSDAP haar partijdagen hield, is bekend van de militaire parades die er werden gehouden door het naziregime. Nu de Zeppelintribune van het complex in rap tempo afbrokkelt, moet het stadsbestuur beslissen wat ze met dit beladen erfgoed moet doen.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger