Vera Konijn
Stagiaire Duitslandweb

Vera Konijn
© V. Konijn

Vera Konijn studeert Duitse Taal en Cultuur aan de Universiteit Leiden. Ze loopt stage bij de redactie Duitslandweb. 

Politik-Tinder moet Duitsers uit filterbubbel halen

Achtergrond - 19 september 2018 - Auteur: Vera Konijn Politik-Tinder moet Duitsers uit filterbubbel halen
In het café om de hoek, im Biergarten of tijdens een wandeling in het stadspark. Duitsers met verschillende visies komen samen om onder vier ogen een goed gesprek te voeren en meer van elkaar te begrijpen. Dat is het doel van ‘Deutschland spricht’, een platform voor politieke dialogen. Op initiatief van Zeit Online zijn Duitsers aanstaande zondag voor de tweede keer uitgenodigd tot massale gedachtenuitwisseling.
Lees meer

Zomertijd met dank aan de Duitsers

Achtergrond - 14 september 2018 - Auteurs: Wiebke Pittlik, Vera Konijn Zomertijd met dank aan de Duitsers
Als alle kaarsen, petroleum- en gaslampen een uur minder branden per dag, bespaart dat flink op grondstoffen. Dat dachten de Duitse autoriteiten, toen ze in april 1916, midden in de Eerste Wereldoorlog, verordonneerden dat de klok een uur vooruit werd gezet. Duitsland was daarmee het eerste land ter wereld dat een zomertijd invoerde. Nu blijkt het een fanatieke tegenstander van het verzetten van de klok.
Lees meer

Babylon Berlin hoogtepunt van Duitse seriebloei

Achtergrond - 13 september 2018 - Auteur: Vera Konijn Babylon Berlin hoogtepunt van Duitse seriebloei
Serienmeisterwerk. Een succesverhaal. En: vergelijkbaar met de beste internationale producties. Recensenten uiten niks anders dan lof voor de Duitse serie 'Babylon Berlin', over het roerige Berlijn in de jaren twintig. Eind deze maand gaat de serie in première op de ook in Nederland te ontvangen publieke zender ARD. Duitsland produceert de laatste tijd opvallend veel succesvolle series.
Lees meer

Grensbewoners huiverig om te verhuizen naar buurland

Achtergrond - 10 september 2018 - Auteur: Vera Konijn Grensbewoners huiverig om te verhuizen naar buurland
Duitse grensbewoners zouden naar Nederland verhuizen vanwege de gezondheidszorg en het sociaal klimaat. Voor Nederlanders geven de kosten de doorslag; ze vinden Duitsland lekker goedkoop. Toch steken maar weinig Duitsers en Nederlanders permanent de grens over, blijkt uit een onderzoek van gebiedsontwikkelaar BPD.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger