Redactie Duitslandweb

Nederlandse patiënten naar Duitse ziekenhuizen gevlogen

Kort nieuws - 23 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Vrijdag zijn, voor het eerst sinds de eerste corona-golf in het voorjaar, weer patiënten vanuit Nederlandse ziekenhuizen naar Duitsland gevlogen.
Lees meer

AfD-parlementariërs willen geen mondkapjes meer dragen in Bondsdag

Kort nieuws - 22 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Parlementariërs en medewerkers van de AfD hebben parlementsvoorzitter Wolfgang Schäuble via een advocaat laten weten dat ze vanaf volgende week geen mondkapjes meer willen dragen in de Bondsdag.
Lees meer

'Aanslag begin oktober in Dresden heeft islamistische achtergrond'

Kort nieuws - 22 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een aanslag die op 4 oktober in Dresden heeft plaatsgevonden, heeft waarschijnlijk een radicaal-islamistische achtergrond, meldt de Duitse justitie. Bij de aanslag werd een Duitse toerist met een keukenmes gedood, een ander raakte gewond. Dinsdag werd een 20-jarige Syriër gearresteerd.
Lees meer

Corona in Duitsland: Meer dan 11.000 nieuwe besmettingen

Kort nieuws - 22 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse RIVM, heeft donderdag 11.287 nieuwe coronabesmettingen gemeld RKI-directeur Lothar Wieler noemde tijdens een speciale persconferentie de situatie in Duitsland "zeer ernstig"  Minister van Gezondheid Jens Spahn is positief getest op corona Duitsers zijn met de stijgende coronacijfers weer meer gaan hamsteren
Lees meer

Tientallen kunststukken in Berlijnse musea besmeurd

Kort nieuws - 21 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Op de Dag van de Duitse Eenheid, die op 3 oktober werd gevierd, zijn in Berlijn tientallen kunststukken in verschillende musea beschadigd. De stukken zijn volgens Duitse media met een olieachtige vloeistof besmeurd. Wie er achter de actie zit, is nog onbekend.
Lees meer

Duitse herdenking op begraafplaats Ysselsteyn niet gewenst

Kort nieuws - 21 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het Centraal Joods Overleg heeft maandag aan de Duitse ambassadeur in Nederland, Dirk Brengelmann, gevraagd of de dodenherdenking op Volkstrauertag niet meer op de militaire begraafplaats Ysselsteyn kan worden gehouden. Het CJO vindt die plek ongeschikt.
Lees meer

Berlijns vliegveld BER na negen jaar eindelijk in bedrijf genomen

Kort nieuws - 21 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Met de aankomst van de Duitse minister van Landbouw Julia Klöckner uit Luxemburg is woensdagochtend om 9 uur de regeringsterminal van de Berlijnse luchthaven BER officieel in gebruik genomen. Het vliegveld zou eigenlijk al in 2011 worden geopend, maar dat moest door telkens nieuwe problemen steeds weer worden uitgesteld. 
Lees meer

Duitse virologen waarschuwen voor strategie groepsimmuniteit

Kort nieuws - 20 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitse virologen waarschuwen voor een strategie van groepsimmuniteit Duitsland meldt vandaag 6868 nieuwe coronabesmettingen
Lees meer

Duitsland komt alsnog met landelijk onderzoek naar racisme bij politie

Kort nieuws - 20 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering geeft toch opdracht tot een studie naar racisme bij de Duitse politie. Minister van Binnenlandse Zaken Seehofer, die de studie de afgelopen maanden tegenhield, heeft daar nu alsnog mee ingestemd, meldt persbureau dpa. Maandag kondigde vice-kanselier Scholz al aan dat de studie er toch zou komen.
Lees meer

Corona in Duitsland: Merkel roept op van reizen en feesten af te zien

Kort nieuws - 19 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In een zaterdag uitgezonden videoboodschap roept kanselier Merkel de Duitsers op om af te zien van reizen en feesten die niet strikt noodzakelijk zijn. In de regio Berchtesgaden in Beieren zijn zoveel nieuwe besmettingen dat het gebied een lockdown krijgt opgelegd. De Duitse corona-waarschuwingsapp werkt sinds maandag samen met de app van Ierland en Italië. In november worden naar verwachting ook de Nederlandse en de Duitse app gekoppeld.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger