Kort nieuws Media

FU Berlin onderzoekt juridische stappen tegen Bild

Kort nieuws - 13 mei 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Freie Universität Berlin onderneemt mogelijk juridische stappen tegen de Duitse krant Bild. Aanleiding is een artikel van de Bild Zeitung waarin docenten van de FU met naam, foto en functie worden getoond en in een kwaad daglicht worden gesteld. Deze docenten schreven vorige week een open brief waarin ze de manier afkeurden waarop het universiteitsbestuur en de politie een einde maakten aan pro-Palestijnse studentenprotesten. 

Lees meer

Studie: Geweld in Duitsland tegen journalisten neemt toe

Kort nieuws - 17 april 2024 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Journalisten in Duitsland worden steeds vaker aangevallen. Dat blijkt uit een studie van het European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF).

Lees meer

'Duitse journalist en Poetin-kenner betaald door Rusland'

Kort nieuws - 17 november 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een gerenommeerde Duitse journalist die twee boeken over Poetin schreef en hem ook interviewde voor de Duitse publieke omroep, heeft honderdduizenden euro's uit Rusland ontvangen. Dat onthulden weekblad Der Spiegel en ZDF-programma Frontal in samenwerking met het internationale onderzoekscollectief ICIJ eerder deze week. De onthulling heeft de Duitse journalistiek geschokt.

Lees meer

Redactie Duitslandweb op vakantie tot 14 augustus

Kort nieuws - 4 augustus 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De redactie van Duitslandweb is van 7 tot 14 augustus op vakantie.

Lees meer

Duitsland zakt op ranglijst persvrijheid naar 21e plek

Kort nieuws - 3 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland is zes plaatsen gezakt op de jaarlijkse internationale persvrijheidsindex van Verslaggevers Zonder Grenzen (VZG), die woensdsag is gepubliceerd. Vorig jaar moest Duitsland al drie plaatsen inleveren en kwam het land uit op plaats 16, nu staat het op de 21e plek. 

Lees meer

Defensieminister Lambrecht bespot om nieuwjaarsgroet

Kort nieuws - 2 januari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse minister van Defensie Christine Lambrecht heeft op instagram een nieuwjaarsgroet geplaatst waarover ophef is ontstaan. Ze herinnert aan de oorlog die in Europa woedt en zegt dat daar voor haar vooral veel bijzondere indrukken en ontmoetingen aan verbonden waren. 

Lees meer

Onrust over vriendjespolitiek bij publieke omroep

Kort nieuws - 7 september 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De affaire bij de regionale omroep van Berlijn en Brandenburg, RBB, heeft tot gevolg dat ook de andere Duitse publieke omroepen onder een vergrootglas liggen. Eerder kwam al naar buiten dat de NDR onderzoekt in hoeverre leidinggevenden van de nieuwsredactie in Kiel politiek gemotiveerd ingrepen in de berichtgeving. Nu wordt de directeur van de afdeling Hamburg, Sabine Rossbach, verdacht van vriendjespolitiek. Actualisering 9 september: Rossbach legt haar functie neer

Lees meer

Omroep RBB in problemen na verkwisting door directeur

Kort nieuws - 22 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Bij de regionale omroep van Berlijn en Brandenburg, RBB, is een crisis uitgebroken die ook de overkoepelende publieke omroep ARD bezighoudt. Maandag besloot de RBB dat de directeur, die haar functie al heeft neergelegd, op staande voet wordt ontslagen.

Lees meer

Redactie Duitslandweb op vakantie tot 8 augustus

Kort nieuws - 26 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De redactie van Duitslandweb is van 27 juli tot 8 augustus op vakantie. 

Lees meer

Turkije blokkeert toegang Duitse zender Deutsche Welle

Kort nieuws - 4 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Turkije heeft de toegang tot de nieuwssite van Deutsche Welle geblokkeerd. De Duitse wereldomroep heeft enkele maanden geleden geweigerd een nieuwe licentie in Turkije aan te vragen, die vergaand ingrijpen van de overheid in de berichtgeving mogelijk maakt. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger