Kort nieuws Rechts-extremisme

Studie: Duitsers minder extreem-rechts, wel xenofober

Kort nieuws - 9 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsers hangen minder vaak rechts-radicale denkbeelden aan dan enkele jaren geleden, maar ze zijn wel xenofober geworden. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit Leipzig, die sinds 2002 om de twee jaar standpunten van Duitsers over democratie, rechts-extremisme en buitenlanders onderzoekt.

Lees meer

Rostock herdenkt xenofobe aanvallen van 1992

Kort nieuws - 22 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Noord-Duitse havenstad Rostock staat deze dagen stil bij de gewelddadige aanvallen op een asielzoekerscentrum in de wijk Lichtenhagen, precies 30 jaar geleden.

Lees meer

Geen wapenvergunning meer voor AfD'ers in Thüringen

Kort nieuws - 6 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De deelstaatregering in Thüringen (Oost-Duitsland) wil dat leden van de rechts-nationalistische partij Alternative für Deutschland hun wapenvergunning verliezen. 

Lees meer

Grootschalige politieactie tegen Duitse neonazi's

Kort nieuws - 6 april 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse politie is woensdagochtend een grootschalige actie begonnen tegen neonazi’s. In elf deelstaten zijn op 61 locaties huiszoekingen gedaan. Het gaat om tientallen verdachten van verschillende organisaties, melden Duitse media. Vier personen zijn bij de acties opgepakt, heeft het Openbaar Ministerie vanmorgen laten weten.

Lees meer

Minister Faeser presenteert actieplan rechtsextremisme

Kort nieuws - 15 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) heeft dinsdagmiddag een 10-puntenplan tegen rechtsextremisme in Duitsland gepresenteerd. In het plan staat dat rechtsextremisme “preventief en met harde hand” aangepakt moet worden.

Lees meer

Minder rechtextremistisch geweld in 2021

Kort nieuws - 23 februari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitse autoriteiten hebben over 2021 een scherpe daling van extreemrechts geweld geconstateerd. Ook bij andere rechtsextremistische activiteiten, zoals marsen, was een daling te zien ten opzichte van 2020. Toch is er volgens politici nog een lange weg te gaan.

Lees meer

Studie: 70 procent Duitsers ziet extreemrechts als groot gevaar

Kort nieuws - 23 juni 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een grote meerderheid van de Duitsers, 69,6 procent, ziet rechts-extremisme als het grootste gevaar voor de Duitse samenleving. Tegelijkertijd distantiëren minder mensen zich duidelijk van antisemitisme en uiten meer ondervraagden zich ambivalent over de democratie. Dat blijkt uit de tweejaarlijkse Mitte-Studie van het Bielefelder Institut für interdisziplinäre Konflikt- und Gewaltforschung (IKG).

Lees meer

Afdeling politie Frankfurt opgeheven vanwege extreemrechtse chats

Kort nieuws - 10 juni 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een speciale eenheid van het hoofdbureau van de politie in Frankfurt am Main wordt opgeheven vanwege extreemrechtse uitlatingen van agenten in politie-chatgroepen. Dat heeft de minister van Binnenlandse Zaken Beuth van de deelstaat Hessen bekend gemaakt.

Lees meer

Proces tegen extreemrechtse Gruppe S. van start

Kort nieuws - 13 april 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Ze planden aanslagen op moskeeën en politici en wilden een burgeroorlog uitlokken om op de zogenoemde 'Tag X' het Duitse politieke systeem omver te werpen: vandaag begint het proces tegen 12 leden van de extreemrechtse terreurgroep Gruppe S.

Lees meer

'50 verdenkingen van extreemrechtse soldaten bij elite-eenheid KSK'

Kort nieuws - 24 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Rond de 50 soldaten van de elite-eenheid KSK zijn sinds 2017 vanwege rechtsextremistische activiteiten in het vizier gekomen van de MAD, de Duitse militaire inlichtingendienst. Dat blijkt uit een rapport van de inspecteur-generaal van het Duitse leger.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger