Kort nieuws Vluchtelingen

'Duitsland werkt met Gambia aan terugkeer-afspraken'

Kort nieuws - 9 februari 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Volgens de Oostenrijkse migratie-expert Gerald Knaus probeert Duitsland afspraken te maken met Gambia over de terugkeer van afgewezen asielzoekers uit het West-Afrikaanse land. 

Lees meer

Berlijn gaat deelstaten helpen bij opvang vluchtelingen

Kort nieuws - 11 oktober 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) heeft dinsdag in een overleg met de deelstaten over de vluchtelingenopvang toegezegd dat de grenscontroles bij de Oostenrijkse grens worden verlengd. Ook zal de regering meer ruimten beschikbaar stellen voor de vluchtelingenopvang.

Lees meer

Duitse vluchtelingenopvang overbelast

Kort nieuws - 7 september 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Twaalf van de zestien Duitse deelstaten nemen tijdelijk geen nieuwe vluchtelingen op. Uit ergernis daarover dreigt nu ook Noordrijn-Westfalen een opnamestop voor gevluchte Oekraïners af te kondigen, meldt Business Insider woensdag.

Lees meer

Al 123.000 vluchtelingen in Duitsland

Kort nieuws - 14 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Volgens cijfers van de Duitse politie zijn er al bijna 123.000 vluchtelingen uit Oekraïne aangekomen in Duitsland, meldde het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken zaterdag. Het daadwerkelijk aantal kan nog hoger zijn omdat er geen vaste grenscontroles zijn.

Lees meer

Voorlopig geen mensen meer uitgezet naar Afghanistan

Kort nieuws - 12 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland zet voorlopig geen afgewezen asielzoekers meer uit naar Afghanistan. Vanwege de oprukkende Taliban en de verslechterende situatie in het land heeft minister Seehofer van Binnenlandse Zaken besloten alle uitzettingen op te schorten.

Lees meer

Asielaanvragen in Duitsland met eenderde afgenomen

Kort nieuws - 11 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het aantal asielaanvragen in Duitsland is het afgelopen jaar met meer dan 30 procent afgenomen. In 2020 lag het aantal aanvragen met 76.000 een stuk lager dan een jaar eerder, aldus minister Horst Seehofer van Binnenlandse Zaken.

Lees meer

'Duitse politie betrokken bij terugduwen bootvluchtelingen'

Kort nieuws - 30 november 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse Bundespolizei zou betrokken zijn geweest bij het terugduwen van bootvluchtelingen in de Egeïsche Zee. Dat blijkt volgens tv-programma Report Mainz en weekblad Der Spiegel uit een brief van Frontex, de Europese grens- en kustwacht. Een Duits schip zou op 10 oktober een rubberboot met 40 vluchtelingen de toegang naar de kust hebben geblokkeerd.

Lees meer

Duizenden demonstreren voor opvang vluchtelingen Moria

Kort nieuws - 21 september 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In meerdere Duitse steden zijn duizenden mensen zondag de straat op gegaan om te demonstreren tegen het Europees vluchtelingenbeleid.

Lees meer

'Duitsland wil 1500 vluchtelingen uit Moria opvangen'

Kort nieuws - 15 september 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Kanselier Merkel en haar minister van Binnenlanse Zaken Seehofer hebben besloten 1500 vluchtelingen uit het Griekse kamp Moria op te vangen. Het zou hoofdzakelijk gaan om gezinnen met kinderen, die door de vluchtelingenorganisatie UNHCR zijn aangemerkt als kwetsbaar. 

Lees meer

Duitsland neemt tot 150 vluchtelingen over van Griekenland

Kort nieuws - 11 september 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitsland is bereid 100 tot 150 alleenstaande minderjarige vluchtelingen uit het Griekse kamp Moria op te nemen. Dat heeft minister Horst Seehofer vrijdag aangekondigd.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger