Kort nieuws Vluchtelingen

Duitsland sluit migratiedeal met Georgië

Kort nieuws - 15 december 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering heeft afspraken gemaakt met Georgië over het terugsturen van afgewezen asielzoekers en het verstrekken van visa aan Georgiërs die voor werk naar Duitsland willen.

Lees meer

Minder illegale inreizenden aan Duitse grenzen

Kort nieuws - 7 december 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
In de maand november zijn aan de Duitse grenzen veel minder illegale grensoverschrijdingen geregistreerd, blijkt uit cijfers van de Duitse regering. Duitsland heeft midden oktober controles ingevoerd aan de grens met Polen, Tsjechië en Zwitserland. Ook via de grens met Oostenrijk, waar al sinds 2015 extra wordt gecontroleerd, kwamen minder mensen zonder de juiste papieren het land binnen.

Lees meer

Heibel op partijcongres Groenen over asielpolitiek

Kort nieuws - 27 november 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Op het partijcongres van de Duitse Groenen, afgelopen weekend in Karlsruhe, kwam het tot een botsing tussen het partijkader en een deel van de achterban. De jongeren van de partij, de Grüne Jugend, brachten - tevergeefs - een motie in die de partijtop verbiedt om in te stemmen met maatregelen voor een strenger asielbeleid.

Lees meer

Duitse minister naar Marokko voor deal over terugkeer

Kort nieuws - 30 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering wil meer asielzoekers die geen recht op een verblijfsvergunning hebben terugsturen naar het land van herkomst. Minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser (SPD) reist maandag naar Marokko om met dat land afspraken te maken. Update 31-10-2023: Faeser en haar Marokkaanse collega hebben in Marokko intentieverklaring getekend.

Lees meer

Zeven doden door ongeval met bus voor mensensmokkel

Kort nieuws - 13 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een busje met 20 inzittenden is vrijdagmorgen op de snelweg A94 in Beieren over de kop geslagen tijdens een achtervolging door de politie. Zeven passagiers kwamen om het leven. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om een busje van mensensmokkelaars. 

Lees meer

Kritiek op Duitse steun reddingsacties Middellandse Zee

Kort nieuws - 2 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Italiaanse regering heeft zich bij de Duitse regering beklaagd over Duitse steun voor de reddingsoperaties in de Middellandse Zee. 

Lees meer

Italië legt Duits reddingsschip aan de ketting

Kort nieuws - 23 augustus 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse organisatie Sea-Eye, die drenkelingen op de Middellandse Zee redt, heeft woensdag gemeld dat haar schip de Sea-Eye 4 door de kustwacht in Salerno voor 20 dagen aan de ketting is gelegd.

Lees meer

Weer meer aanvallen op Duitse asielzoekerscentra

Kort nieuws - 2 augustus 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het aantal aanvallen op asielzoekerscentra in Duitsland is in het eerste half jaar van 2023 gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In 2022 waren er al flink veel meer aanvallen dan in 2021. 

Lees meer

Helft vluchtelingen die in 2015 naar Duitsland kwamen heeft baan

Kort nieuws - 27 juli 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Van de vluchteling die in 2015 naar Duitsland kwamen, had 54 procent in 2021 een baan. Dat blijkt uit een studie van het Institut für Arbeitsmarkt- und Berufsforschung (IAB).

Lees meer

Veel kritiek op Duitse steun voor asieldeal

Kort nieuws - 9 juni 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Her Europese akkoord over het asielbeleid dat gisteren is bereikt, heeft ook de steun van de Duitse regering. Daarover is veel onvrede bij de achterban van coalitiepartijen SPD en Groenen. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger