Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse huizenprijzen stijgen in recordtempo

Kort nieuws - 28 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De huizenprijzen in Duitsland zijn in het vierde kwartaal van 2021 in recordtempo gestegen, zo blijkt uit cijfers van het Statistisches Bundesamt. Tussen oktober en december lagen de prijzen gemiddeld 12,2 procent hoger dan een jaar eerder.

Volgens het Statistische Bundesamt is het de sterkste prijsstijging sinds het begin van de meting in 2000. Over het hele jaar 2021 steeg de gemiddelde prijs van een woning met 11 procent, in 2020 was er een stijging van 7,8 procent.

De prijzen stegen het sterkst in dunbevolkte landelijke gebieden. Een huis kostte daar in het vierde kwartaal van 2021 gemiddeld 15,9 procent meer dan een jaar eerder, een appartement 13,2 meer. Ook in de zeven grootste steden van Duitsland (Berlijn, Hamburg, München, Keulen, Frankfurt, Stuttgart en Düsseldorf) stegen de prijzen sterk. Hier kostte een huis 12,8 procent en een appartement 12,7 procent meer dan een jaar eerder. Lees meer bij Spiegel.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger