Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland koerst aan op vaccinatieplicht

Kort nieuws - 1 december 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

SPD-leider Olaf Scholz, die deze maand hoogstwaarschijnlijk de nieuwe kanselier wordt, heeft zich uitgesproken voor een vaccinatieplicht. Hij wil de Bondsdag zonder fractiediscipline over een vaccinatieplicht laten stemmen zodat de omstreden maatregel in februari of maart kan worden doorgevoerd.

Steeds meer politici, ook van uitgesproken tegenstander FDP, stellen hun standpunt over vaccinatieplicht bij, onder druk van de hoge besmettingscijfers en de situatie in de ziekenhuizen.

Woensdag hebben vertrekkend kanselier Merkel, komend kanselier Scholz en de minister-presidenten van de deelstaten overlegd en extra coronamaatregelen voorbereid. Donderdag worden de besluiten genomen in een ingelast overleg met de deelstaten.

De nieuwe regering heeft alvast een nieuwe crisisstaf geïnstalleerd die vooral moet zorgen dat het vaccineren met een derde prik sneller gaat. Generaal-majoor Carsten Breuer staat aan het hoofd van de crisisstaf. Olaf Scholz wil met kerst 30 miljoen vaccinaties hebben uitgedeeld; 1,25 miljoen per dag.

De organisatie van IC-artsen roept op tot algemene contactbeperkingen en waarschuwt dat onder meer door personeelsgebrek veel minder IC-bedden beschikbaar zijn dan vorig jaar. Het Robert Koch Institut meldde woensdag 67.186 nieuwe besmettingen en een 7-daagse incidentie van 442,9 per 100.000 inwoners. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger