Duitslandweb logo Duitslandweb

Deelstaten verscherpen coronamaatregelen

Kort nieuws - 3 november 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Meerdere Duitse deelstaten plannen de invoering van strengere coronamaatregelen vanwege het hoge aantal besmettingen.

In Baden-Württemberg gelden strengere maatregelen vanaf vandaag. De deelstaat heeft vastgelegd bij hoeveel ziekenhuis- en ic-opnames extra maatregelen moeten worden genomen, en dat aantal is inmiddels bereikt. Mensen die niet zijn gevaccineerd of hersteld van een Covid-besmetting moeten een PCR-test laten zien als ze bijvoorbeeld naar een restaurant of een bioscoop willen. PCR-tests zijn duurder dan de sneltests die tot nu toe ook werden geaccepteerd. Ook gelden contactbeperkingen voor deze groep: ze mogen met niet meer dan vijf volwassen personen buiten hun huishouden samen zijn.

Beieren en Saksen willen de maatregelen ook verscherpen. Beide deelstaten overwegen de 2G-regel in te voeren. Dan mogen alleen mensen die zijn gevaccineerd of hersteld naar bijeenkomsten die binnen plaatsvinden. De deelstaatregering van Beieren heeft daar vandaag overleg over, in Saksen vindt dat vrijdag plaats. Beieren wil mogelijk ook de mondkapjesplicht op scholen weer invoeren. Die werd vorige maand afgeschaft.

Het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse RIVM, meldt vandaag 20.398 nieuwe besmettingen. De Sieben Tage Inzidenz, het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen, ligt bij 146,6, een lichte daling ten opzichte van gisteren. In Beieren is de incidentie 228,4 en in Saksen 289,7. De hoogste waarde heeft Thüringen met 338,2. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger