73e editie Frankfurter Buchmesse van start

Kort nieuws - 20 oktober 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De 73 editie van de Frankfurter Buchmesse is vandaag officieel geopend. Canada is dit jaar gastland op de grootste boekenbeurs ter wereld. Vorig jaar vond de beurs vanwege de coronapandemie nog volledig digitaal plaats, nu is het evenement weer toegankelijk voor publiek. 

Overal op de beurs geldt de '3G-regel'; bezoekers moeten gevaccineerd, genezen van een corona-infectie of getest zijn. Daarnaast mogen er maximaal 25.000 gasten per dag het terrein betreden. Ook het aanbod op de beurs is beperkt; in 2019 was het aantal exposanten met 7500 vier keer zo hoog. 

Er is ophef over het podium dat de Frankfurter Buchmesse biedt aan uitgeverijen van de Duitse alt-right-beweging, de Neue Rechte. De zwarte auteur Jasmina Kuhnke heeft haar optreden afgezegd, omdat ze zich naar eigen zeggen niet veilig voelt door de aanwezigheid van de rechtse uitgeverij Jungeuropa.

In 2017 leidde de aanwezigheid van uitgeverijen van de Neue Rechte ook al tot discussie, toen benadrukte de voorzitter van de boekenbeurs het belang van vrijheid van meningsuiting op het evenement. Lees meer bij Tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger