Duitslandweb logo Duitslandweb

EU legt Duitse autofabrikanten miljoenenboete op

Kort nieuws - 8 juli 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Europese Commissie legt de Duitse autofabrikanten BMW en Volkswagen een boete op van 875 miljoen euro voor kartelvorming. 

De Europese Commissie verwijt de autofabrikanten dat ze illegale afspraken hebben gemaakt over de uitstoot van het schadelijke stikstofoxide (NOx) in dieselauto's. BMW moet rond de 373 miljoen euro betalen, Volkswagen ruim 502 miljoen euro. Ook Daimler maakte deel uit van het kartel, maar krijgt geen boete omdat het concern de illegale afspraken zelf bij de Commissie had gemeld. Lees meer bij Der Spiegel en Handelsblatt 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger