Duitslandweb logo Duitslandweb

1 jaar corona: protesten in heel Duitsland

Kort nieuws - 15 maart 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Demonstranten tegen het Duitse coronabeleid zijn zaterdag in veel steden in Duitsland de straat op gegaan om een einde te eisen aan de coronamaatregelen die een jaar geleden voor het eerst van kracht werden. Meerdere demonstraties liepen uit de hand, in Dresden raakten volgens de politie twaalf agenten gewond.

De demonstratie van de 'Querdenken'-beweging in Dresden was vooraf verboden. Toch kwamen rond de duizend demonstranten bijeen en trokken door de binnenstad zonder zich aan mondkapjesplicht en afstandsregels te houden. Een deel van de demonstranten viel de politie aan. Video's hiervan die via sociale media werden verspreid, zorgden voor veel verontwaardiging, ook in de politiek.

Ook in Düsseldorf trokken enkele honderden demonstranten na een samenkomst naar het centrum van de stad en gingen het gevecht aan met de politie. Bij het deelstaatparlementsgebouw in Düsseldorf hadden zich ongeveer 2000 demonstranten verzameld. 

In Stuttgart kwamen rond 1500 mensen op een aangekondigde en geoorloofde demonstratie van 'Querdenken' af, en ook hier ging een deel van de demonstranten de politie te lijf om naar het centrum op te rukken. Ook werd een camerateam van de regionale publieke zender SWR aangevallen. In Stuttgart waren veel media aanwezig bij het parlementsgebouw om verslag te doen van de deelstaatverkiezingen. Demonstranten scandeerden in koor 'Lügenpresse' naar hen.

In München werd een demonstratie met enkele duizenden deelnemers afgebroken door de politie omdat de demonstranten zich niet aan de voorwaarden hielden. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger