Duitslandweb logo Duitslandweb

Voorraad coronavaccin in Duitsland blijft nog weken schaars

Kort nieuws - 2 februari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De hoeveelheden van het coronavaccin in Duitsland zullen nog tot april schaars zijn, daarna kunnen meer mensen een inenting krijgen. Dat is de uitkomst van de Impfgipfel, een digitaal crisisoverleg met de bondsregering, de deelstaatpremiers en vaccinproducenten maandag.

Er is veel kritiek op het vaccinatietempo in Duitsland. Op korte termijn is versnelling niet mogelijk, concludeerde minister van Gezondheid Jens Spahn na het overleg. Vanwege de vaccindoses die momenteel beschikbaar zijn, worden de komende weken tot april "zwaar en schaars". Daarna komt er meer vaccin beschikbaar en kan het tempo omhoog. 

Bondskanselier Merkel hield ondanks de huidige beperkte voorraad vast aan haar belofte dat aan het einde van zomer elke burger een vaccinatieaanbod heeft ontvangen. De producenten benadrukten tijdens de top dat ze de nodige vaccindoses kunnen leveren. Het ministerie van Gezondheid verwacht dat er in de loop van het jaar minstens 323,7 miljoen doses van verschillende coronavaccins aan Duitsland zullen worden geleverd. Om de coronavaccinaties beter te plannen, wil de regering met de deelstaten een nationaal vaccinatieplan opstellen. Lees meer bij Tagesspiegel en Frankfurter Allgemeine en n-tv

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger