Duitslandweb logo Duitslandweb

Corona in Duitsland (30-10): Flixbus stopt met rijden

Kort nieuws - 30 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Omdat in Duitsland vanaf maandag een gedeeltelijke lockdown ingaat om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, stopt de lowbudget busservice Flixbus en ook Flixtrain met rijden in Duitsland. Vrijdag meldde het Robert Koch Institut 18.681 nieuwe besmettingen, wederom flink meer dan de dag ervoor.

De noodhulp voor studenten die door de lockdown hun bijbaan verliezen, wordt opnieuw ingevoerd, net als in het voorjaar, maakte het Duitse ministerie van Onderwijs bekend. Ook wordt de versoepelde toekenning van een bijstandsuitkering verlengd, kondigde minister van Arbeid Heil aan.

De regering en de deelstaten willen de maand november het sociale leven drastisch inperken, zodat tegen kerst hopelijk weer meer mogelijk is. Vanaf maandag sluiten bioscopen, theaters, musea, attractieparken, sauna's, sportverenigingen en zwembaden. Restaurants mogen alleen open zijn voor bezorging en afhalen. Mensen mogen buiten slechts met hooguit twee huishoudens en maximaal tien mensen samenkomen. Kanselier Merkel en haar ministers verzoeken dringend geen binnenlandse reizen te maken als het niet echt nodig is en ook geen familie te bezoeken. 

De deelstaat Sleeswijk-Holstein sommeert alle toeristen om voor 2 november de deelstaat te verlaten. Toeristen op de eilanden krijgen nog tot 5 november de tijd om te vertrekken, zodat de wegen en boten niet te vol raken.

Politici in verschillende deelstaten roepen op dit weekend geen Halloween-feesten te geven. Ook raden meerdere gemeenten af om langs de deuren te gaan voor snoep.  Lees meer in het liveblog van Tagesschau en bekijk de coronacijfers in het Dashboard van het RKI 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.

Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Nederland geldt weer als hoogrisicogebied. Een overzicht van de reis- en coronaregels in Duitsland.

Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen zeer snel oplopen in Duitsland, leek de politiek ietwat verlamd. Maar deze week kwam een nieuwe wet en nieuwe maatregelen.

Lees meer

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

In Duitsland verschillen de coronamaatregelen per deelstaat, toch zit er systeem in. Enkele voorbeelden.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger