Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse herdenking op begraafplaats Ysselsteyn niet gewenst

Kort nieuws - 21 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Centraal Joods Overleg heeft maandag aan de Duitse ambassadeur in Nederland, Dirk Brengelmann, gevraagd of de dodenherdenking op Volkstrauertag niet meer op de militaire begraafplaats Ysselsteyn kan worden gehouden. Het CJO vindt die plek ongeschikt.

Dat meldt de regionale omroep L1 op zijn website. De herdenking is dit jaar op zondag 15 november, online. Volgens het CJO liggen op de dodenakker Ysselsteyn in Limburg naast Duitse soldaten ook veel SS'ers, collaborateurs, en andere oorlogsmisdadigers. Daarom is de plek niet geschikt om eer te bewijzen aan de mensen die zijn omgekomen bij gewapende conflicten, aldus een woordvoerder van het CJO tegen L1. Lees meer bij 1Limburg

Reacties

Arthur Graaff - 24 november 2021 14:16

Bij de jongste herdenking op 14 nov 2021 heeft de nieuwe ambassadeur kransen en bloemen en salueren verboden, en heeft opperrabbijn Jacobs eindelijk daar hardop uitgesproken wat verzwegen werd: hier liggen holocaust-daders en grote oorlogsmisdadigers, ook Nederlanders, Oostenrijkers, Tsjechen, etc plus 95% nazisoldaten uit de Wehrmacht, een nazi-instelling. Overigens blijft deze plaats ongeschikt voor herdenkingen, tenzij onder strikte voorwaarden. Dankzij de ambassadeur en de rabbijn, hulde!

Reageer
Fred - 16 november 2020 11:19

Herdenken is een groot goed, en op gepaste wijze is hier ook niets mis mee.
Maar waarom moest er zo nodig voor miljoenen aan subsidie een bezoekerscentrum komen met als hoofdmoot een Brasserie? (Zie Brasserie de Paardekop)
Gem. Venray verleende een vergunning voor educatieve en toeristische taakstelling.
Welke begraafplaats dan ook, hier dient rust en stilte te heersen.
M.a.w. men gaat geld verdienen aan dit onnoemelijke leed wat hier ligt.

Reageer
Fred Fred - 17 november 2020 12:19

Heer Graaff,
In militaire termen is salueren gebruikelijk voor de rang niet voor de persoon.
Ysselsteyn was de afgelopen jaren al een vrij rustig oord met nauwelijks bezoekers.
Het door het JOC opgegeven aantal van 25.000 per jaar is een fabeltje.
Gem. Venray heeft de boel zitten oprakelen met het verstrekken van de vergunning. Om hier dan maar van lieverlee een toeristische trekpleister van te maken is inderdaad buiten alle proporties. Dat ben ik volkomen met U eens.

Arthur Graaff Fred - 16 november 2020 12:45

Geachte heer Fred,

Wat vindt u van militairen van de Bundeswehr, die salueren voor dode oorlogsmsidadigers?
A. Graaff, afvn.nl

Bart Beex - 12 november 2020 18:37

Vorig jaar voor het eerst naar Volkstrauertag geweest. In Lommel. Indrukwekkende, ingetogen herdenking waar op gepaste wijze terug- en vooruit gekeken werd. Op een plek waar de waanzin van de tweede wereldoorlog je vol in je hart en ziel raakt. Waar het niet gaat om het individu, maar om de schaduw in ons allemaal. Jammer dat ik daar dit jaar niet daar stil bij kan komen staan.

Reageer
A. Graaff Bart Beex - 16 november 2020 12:44

Geachte heer Beex,
Wat vindt u verder van militairen van de Bundeswehr, die salueren voor dode oorlogsmsidadigers?
A. Graaff, afvn.nl

Bart Beex Bart Beex - 15 november 2020 17:52

https://www.youtube.com/watch?v=h0s5V2bPcis

Bart Beex Bart Beex - 15 november 2020 17:26

Geachte heer Graaff,

In Lommel had ik niet het gevoel te maken te hebben met mensen die hun gelijk kwamen halen. Dat vind ik prettig. Met een volk die haar eigen schaduw onder ogen ziet. Met alle worstelingen die daar bij horen. Daarom. Een enorme achting voor hen. En ja, dat is wellicht te zeer gegeneraliseerd. Aber in Grossen und Ganzen...

Arthur Graaff Bart Beex - 15 november 2020 11:38

Geachte heer Beex,
Waarom vindt u het nodig om hier te herdenken? Waarom gaat u bijv. niet naar fort Breendonk of het Auschwitzmonument in Amsterdam?
Wat vindt u verder van militairen van de Bundeswehr, die salueren voor dode oorlogsmsidadigers?
A. Graaff, afvn.nl

Bart FM Droog - 22 oktober 2020 12:42

Deze hele actie is één grote misleiding, geïnitieerd door dwaallicht Arthur Graaff. Ysselsteyn is allesbehalve een nazibegraafplaats. Er liggen ook Duitse burgersslachtoffers, zelfs baby's. Om de ingetogen dodenherdenkingen op Ysselsteyn als eerbetoon aan oorlogsmisdadigers of zelfs als holocaustontkenning te bestempelen is ronduit gestoord.

Meer over Graaff: https://tpo.nl/2020/04/21/arthur-graaff-antifascist-fantast-en-grafschenner/?meprs=5005b0707140800000600000000d

Reageer
Arthur Graaff Bart FM Droog - 23 oktober 2020 00:30

het Centraal Joods Overleg is tegen de herdenking, net als de Zentralrat Deutscher Juden, de opperrabbijnen Jacobs en Evers, Joodse gemeenten Leeuwarden, Amersfoort, Breda etc etc..
Te beweren dat er op Ysselsteyn 'allesbehalve' een nazibegraafplaats is - 99% van alle doden hier dragen hakenkruizen. Er liggen 5 baby's.... op de 31.850 nazidoden...
Actie is in 2013 gestart door AFVN ism AFA Fryslan, CJB, Com. van Waakzaamh.
Tegen Droog cs loopt aanklacht wegens laster, en belediging.
AG

Arthur Graaff - 21 oktober 2020 20:15

Sinds september loopt petitie 'Herdenk geen nazi's op Ysselsteyn' https://herdenknazisniet.petities.nl/. Ysselsteyn: grootste in Eur, al 15 jr protest. De herdenking moet stoppen, ook vw holocaustontkenning.
Met steun v. oa opperrabbijnen Evers en Jacobs, Joodse gemeenten, nazi-jagers Serge en Beate Klarsfeld uit Parijs, AFVN.nl en de fed. van verzet, de FIR.
Er liggen naziduitse soldaten, geen 'Duitse', ook Oostenrijkse, Nederlandse, Belgische en zelfs Tadzjiekse. Arthur Graaff, antifascist

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Winst PVV: ‘Een waarschuwing voor Duitsland’

Winst PVV: ‘Een waarschuwing voor Duitsland’

Een ruk naar rechts, een politieke aardbeving: Duitse media reageren gealarmeerd op de PVV-verkiezingswinst in Nederland.


Lees meer

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Verkiezingen in Nederland: Duitsers tussen hoop en vrees

Bij Duitsers wekken vooral de BBB en Omtzigt verbazing, merkt Jacco Pekelder van het Zentrum für Niederlande-Studien.


Lees meer

Een andere 9 november

Een andere 9 november

9 november stond dit jaar in het teken van het geweld tegen Joden in 1938. De val van de Muur verdween naar de achtergrond, merkte columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

9 november: veel grote geschiedenis op één dag

9 november: veel grote geschiedenis op één dag

Vandaag 100 jaar geleden mislukte Hitlers couppoging in München. 85 jaar geleden vernielden de nazi's in Duitsland talloze synagogen en joodse bedrijven.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger