Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse virologen waarschuwen voor strategie groepsimmuniteit

Kort nieuws - 20 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
  • Duitse virologen waarschuwen voor een strategie van groepsimmuniteit
  • Duitsland meldt vandaag 6868 nieuwe coronabesmettingen

Duitse virologen raden dringend af de coronamaatregelen te versoepelen en het coronavirus onder de bevolking te laten rondgaan om groepsimmuniteit te bereiken. Zo lang er geen vaccin is, is dat onethisch en zeer riskant, waarschuwt de Gesellschaft für Virologie (GfV), onder wie ook de vooraanstaande Duitse viroloog Christian Drosten. De GfV is "bezorgd" nu "opnieuw de stemmen sterker worden" die voor groepsimmuniteit pleiten. Het ongecontroleerd laten rondgaan van het virus zal tot een escalatie van het aantal dodelijke slachtoffers leiden, aldus de GfV. Het aantal mensen dat tot een risicogroep behoort, is veel te groot en te heterogeen om ze allemaal te kunnen isoleren, zeggen de virologen. Ook is niet duidelijk hoe lang mensen na een besmetting immuun blijven.  

De Duitse virologen reageren op de zogenoemde Great Barrington-verklaring waarin drie onderzoekers uit de VS en Groot-Brittannië ervoor pleiten de meeste coronamaatregelen op te heffen omdat die een rampzalig effect zouden hebben op de publieke gezondheid. Zij willen risicogroepen isoleren en groepsimmuniteit creëren ook zonder dat er een vaccin is. Lees meer bij tagesschau.de

Het Robert Koch Institut, het Duitse RIVM, meldt dinsdag 6.868 nieuwe besmettingen met het coronavirus. Het totaal aantal mensen in Duitsland dat sinds het begin van de coronacrisis met Covid-19 is besmet, is 373.167. Het totaal aantal doden is 9.836, 47 meer dan maandag. Zie het RKI-dashboard

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger