Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse ethiekraad raadt immuniteitspaspoort af

Kort nieuws - 22 september 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse ethiekraad raadt af van een immuniteitspaspoort. Volgens een plan waarmee minister van Gezondheid Jens Spahn dit voorjaar kwam, moest zo'n bewijs worden uitgereikt aan mensen die een corona-besmetting hebben doorstaan.

Zo'n immuniteitspaspoort is op dit moment niet zinvol, oordeelt de Ethikrat: er is wetenschappelijk nu nog te veel onduidelijkheid over immuniteit bij mensen die Covid19 hebben gehad. Ook pleit de raad ervoor tests die immuniteit moeten aantonen - die tests zijn nu vrij te verkrijgen - strenger te reguleren, omdat hun betrouwbaarheid onzeker is. 

In Duitsland wordt al maanden over een immuniteitspaspoort gediscussieerd, ook met het oog op de steeds geringere bereidheid van mensen zich aan de coronaregels te houden. Over de vraag of zo'n paspoort wenselijk is als er wel meer duidelijk is over immuniteit, zijn de 24 leden van de raad verdeeld. Daarbij speelt bijvoorbeeld een rol of zo'n bewijs veilig te maken is om vervalsingen te voorkomen, wat de effecten ervan zijn op de bereidheid van mensen zich aan de regels te houden, of het ethisch te verantwoorden is, of dat juist de grondwet tot zo'n paspoort verplicht, om de inperkingen van de grondrechten door corona op te kunnen heffen. Lees meer bij FAZ.net en tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger