Duitslandweb logo Duitslandweb

Ministers: coronatests voor reizigers uit risicogebieden vrijwillig

Kort nieuws - 24 juli 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De deelstaatministers van Gezondheid zijn het eens geworden over vrijwillige tests op luchthavens voor reizigers die vanuit risicogebieden Duitsland binnen komen. Dat meldt nieuwssite Tagesschau.

De bedoeling is dat de coronatests voor reizigers uit risicogebieden op de vliegvelden gratis zijn. Daar worden testlocaties voor ingericht. Als de uitslag niet negatief is, moeten mensen twee weken in quarantaine. Eerder was er sprake van dat deze tests op vliegvelden verplicht zouden worden. 

De maatregel moet voorkomen dat mensen het virus mee terugnemen van hun vakantie. Het aantal besmettingen in Duitsland is de afgelopen dagen weer gestegen.

Vorige week gaf Duitsland een reiswaarschuwing af voor Luxemburg omdat het aantal besmettingen daar steeg. Ook was er ophef over Duitse vakantiegangers die op Mallorca aan het feesten waren en zich niet aan de afstands- en hygiëneregels hielden. Kroegen op het eiland moesten daardoor dicht. Duitsland heeft als stelregel dat beschermingsmaatregelen moeten worden genomen als ergens meer dan 50 gevallen per 100.000 inwoners per dag, gedurende zeven dagen zijn. Lees meer bij tagesschau.de en Der Spiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger