Duitslandweb logo Duitslandweb

Corona in Duitsland - 3 juni: Reiswaarschuwing voor EU niet verlengd

Kort nieuws - 3 juni 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland laat vanaf 15 juni de reiswaarschuwing voor 31 Europese landen vervallen. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas woensdagmorgen bekendgemaakt.

Vanaf 15 juni wordt de reiswaarschuwing voor de 26 EU-lidstaten en Groot-Brittannië, IJsland, Noorwegen, Zwitserland en Liechtenstein vervangen door reisadviezen. Minister Maas gaf wel aan dat reizen naar een land waar quarantaine-maatregelen van kracht zijn, wordt afgeraden. Dat geldt op dit moment bijvoorbeeld nog voor Spanje, Groot-Brittannië en Noorwegen.

Minister Maas kondigde op 17 maart een reiswaarschuwing af voor de hele wereld. Zijn ministerie zette een enorme terughaalactie voor reizigers op, samen met Lufthansa, en haalde ongeveer 240.000 reizigers terug naar Duitsland. Maas liet woensdag weten dat hij dit jaar niet nogmaals zo'n terugkeeractie op touw zet. "Reiswaarschuwingen zijn geen reisverboden en reisadviezen zijn geen reisuitnodigingen", maande Maas. Zijn ministerie zal per land adviezen publiceren voor reizigers.

Maas hoopt met de andere EU-landen te komen tot uniforme criteria en maatregelen om nieuwe virusuitbraken te voorkomen. Hij hoopt dat andere landen de Duitse regel overnemen dat bij meer dan 50 besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen, de autoriteiten maatregelen nemen om het virus in te dammen. Lees meer bij Redaktionsnetzwerk Deutschland

Uitbraak Göttingen

In Göttingen, in de Duitse deelstaat Nedersaksen, sluiten de scholen en enkele kinderdagverblijven tot zondag. In de stad is een corona-uitbraak nadat enkele grote families afgelopen weekend waren samengekomen om het Suikerfeest te vieren. Tachtig mensen zijn inmiddels positief op Covid19 getest. Omdat onder de contactpersonen veel kinderen zijn, willen de gezondheidsautoriteiten met het sluiten van de scholen voorkomen dat het virus zich verspreidt, terwijl nog niet alle betrokkenen zijn getest. Omdat een deel van de besmette personen in dezelfde flat woont, worden nu alle 700 inwoners van de flat getest. Lees meer bij NDR

Tags: Heiko Maas

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Duitsland voert voor maand november lockdown in

Duitsland voert voor maand november lockdown in

Horeca, theaters en amateursportclubs gaan op 2 november dicht. Ook worden toeristische overnachtingen verboden.

Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft Nederland tot risicogebied verklaard. Wat dit betekent en welke maatregelen in Duitsland van kracht zijn:

Lees meer

Zonder wroeging aan de schnitzel

Zonder wroeging aan de schnitzel

Terwijl Nederlandse restaurants zijn gesloten, zijn ze net over de Duitse grens open. Zijn Nederlanders daar nog welkom?

Lees meer

Zonder coronatest geen herfstvakantie

Zonder coronatest geen herfstvakantie

De nieuwe reisbeperkingen in Duitsland zorgen voor onvrede en verwarring, merkt Merlijn Schoonenboom in Berlijn.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger