Duitslandweb logo Duitslandweb

Aantal corona-besmettingen in Duitsland loopt verder op

Kort nieuws - 26 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het aantal besmettingen met het coronavirus in Duitsland neemt verder toe. In Baden-Württemberg, waar dinsdagavond een ziektegeval bekend werd, zijn twee nieuwe besmettingen geconstateerd. In Noordrijn-Westfalen werd dinsdag een man in kritieke toestand opgenomen, nu blijkt zijn vrouw ook besmet.

De man in Noordrijn-Westfalen komt uit Selfkant, vlakbij de Nederlandse grens, bij Sittard. Hij was al ziek, melden Duitse media, en werd dinsdag met de symptomen van een zware longontsteking in het ziekenhuis opgenomen. Scholen en crèches in de regio Heinsberg, waar de man vandaan komt, zijn woensdag uit voorzorg dicht gebleven. Vandaag bleek zijn vrouw ook besmet te zijn met het virus. Zij is een medewerkster van een crèche. Beiden hadden volgens de autoriteiten de afgelopen tijd "een oneindige hoeveelheid contacten". In Baden-Württemberg zijn nu drie mensen met het coronavirus bekend. 

Het totaal aantal mensen bij wie in Duitsland het coronavirus - dat de ziekte Covid-19 kan veroorzaken - is geconstateerd, ligt nu op meer dan 20. Minister Spahn (CDU) van Gezondheid sprak woensdagmiddag van "een nieuwe kwaliteit" bij de verspreiding van de ziekte. Het is deels niet meer te achterhalen waar de mensen de infecties hebben opgelopen, zei hij. Duitsland staat mogelijk "aan het begin van een coronavirus-epidemie", aldus Spahn. Hij richt samen met zijn collega van Binnenlandse Zaken Seehofer (CSU) een crisisteam in. Volg de Live-Ticker van Tagesschau.de

De meeste besmettingen, in totaal 14, waren  tot nu toe in Beieren. Daar liepen werknemers van het Beierse bedrijf Webasto en hun familieleden het virus op. Het kwam in januari bij deze toeleverancier voor de auto-industrie terecht via een Chinese die er een cursus had gegeven.

Begin februari bleken twee mensen die vanuit Wuhan naar Duitsland waren teruggehaald het coronavirus te hebben. De andere ruim 100 teruggehaalde Duitsers en hun Chinese familieleden bleken na twee weken quarantaine gezond en mochten weer naar huis. 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Nederland geldt vanaf 21 november weer als hoogrisicogebied. Een overzicht van de reisregels en coronamaatregelen in Duitsland

Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen zeer snel oplopen in Duitsland, leek de politiek ietwat verlamd. Maar deze week kwam een nieuwe wet en nieuwe maatregelen.

Lees meer

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

2G, 3G, Krankenhausampel: Coronaproeftuin Duitsland

In Duitsland verschillen de coronamaatregelen per deelstaat, toch zit er systeem in. Enkele voorbeelden.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger