Duitslandweb logo Duitslandweb

Dieselschandaal: Volkswagen wil klagers individueel compenseren

Kort nieuws - 17 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De onderhandelingen tussen Volkswagen en de koepel van consumentenorganisaties over schadevergoeding voor bezitters van een sjoemeldiesel, zijn eind vorige week stukgelopen. Volkswagen biedt de klagers nu een individuele schadevergoeding aan.

Een rechtbank in Braunschweig behandelt sinds september 2019 een zogenoemde Sammelklage, een collectieve aanklacht van naar schatting 460.000 eigenaren van een Volkswagen die een schadevergoeding van de autofabrikant eisen. De klagers worden vertegenwoordigd door het Bundesverband der Verbraucherzentralen (vzbv). De laatste weken werd onderhandeld over een schikking, maar volgens Volkswagen waren de juridische kosten die de vzbv in rekening bracht buitensporig. De onderhandelingen werden vrijdag afgebroken. De vzbv zegt dat Volkswagen niet wilde meewerken aan een transparant en betrouwbaar systeem voor de afwikkeling van de schadeclaims.

Volkswagen biedt de klagers nu een bedrag tussen 1350 en 6257 euro, afhankelijk van type en bouwjaar van de auto. De vzbv raadt de klagers aan om niet op het aanbod van Volkswagen in te gaan.

In de Verenigde Staten heeft Volkswagen kopers van dieselauto's met sjoemelsoftware de afgelopen jaren miljarden aan schadevergoedingen betaald, maar in Duitsland gebeurde dat nog niet. 

In januari klaagde het Openbaar Ministerie in Braunschweig nog eens zes managers van de autofabrikant aan wegens fraude en belastingontduiking. In totaal vervolgt de Duitse justitie nu elf Volkswagenmanagers.

De autofabrikant heeft miljoenen auto's op de markt gebracht met software die zorgt dat de auto zich in een testomgeving aan de uitstootnormen houdt, maar op de weg veel meer schadelijke stoffen uitstoot. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger