Duitslandweb logo Duitslandweb

Zorgen over rechtsextremisme op werkvloer

Kort nieuws - 8 augustus 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De deelstaatveiligheidsdienst in Thüringen waarschuwt voor de systematische wijze waarop rechtsextremisten proberen invloed in bedrijven te krijgen.

Topman Ola Källenius van autoproducent Daimler maakte vorige week duidelijk dat er in zijn bedrijf geen ruimte mag zijn voor intolerantie en vreemdelingenhaat. De Duitse minister van Justitie sloot zich bij zijn pleidooi aan en riep andere bedrijven op dit ook duidelijk te maken.

Eind juli kwam het zelfs tot een vechtpartij voor de poort van de fabriek van Daimler in Untertürkheim, tussen leden van de grootste metaalvakbond IG Metall en leden van de extreemrechtse vakbond Zentrum Automobil. Bij het bedrijf waren twee werknemers ontslagen omdat ze een Turkse collega die voor IG Metall actief was maandenlang via whatsapp hadden belaagd. Zentrum Automobil stelde in een videoboodschap dat de twee het slachtoffer zijn van corrupte praktijken bij IG Metall en justitie. 

IG Metall is betrokken bij campagnes om rechtsextremisme op de werkvloer tegen te gaan. De vakbond houdt voorlichtingsbijeenkomsten over de ideeën en de strategie van de extremisten en roept mensen op samen op te treden tegen de agressie die van hen uit gaat. Lees meer bij Hannoversche Allgemeine, bij IG Metall en bij Handelsblatt

Duitslandweb schreef eerder over de invloed die extreemrechts in ondernemingsraden probeert te krijgen.  

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Op weg naar een verloren decennium

Op weg naar een verloren decennium

Na tien gouden jaren danst de Duitse economie in 2020 op de vulkaan, schrijft econoom Carsten Brzeski.

Lees meer

Met de ogen wijd dicht

Met de ogen wijd dicht

Econoom en columnist Carsten Brzeski heeft een 'wake up call' voor de Duitse regering. Degradatie dreigt.

Lees meer

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger