Duitslandweb logo Duitslandweb

Daimler stopt giften aan politieke partijen

Kort nieuws - 23 april 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Autoproducent Daimler heeft in Bild am Sonntag aangekondigd dit jaar geen giften over te maken naar de politieke partijen in Duitsland.

Daimler schonk CDU/CSU, FDP, SPD en Groenen vorig jaar nog in totaal 320.000 euro. Die Linke en de AfD kregen niks. Het is gebruikelijk dat grote concerns in Duitsland giften overmaken naar de politieke partijen. Omdat dit niet mag als er verwachtingen tegenover staan, verdeelt Daimler het geld over verschillende partijen. Maar nu heeft de topman dus aangekondigd dat dit jaar is gekozen voor andere goede doelen. Vooral politici van de CDU reageerden geïrriteerd:

 Anderen zijn juist enthousiast over de stap van Daimler:

 

In een commentaar wijst de Frankfurter Allgemeine Zeitung er op dat het niet goed is als Daimler veel navolging krijgt. Dat maakt de afstand tussen politiek en bedrijfsleven groter en dat vindt de krant geen gunstige ontwikkeling. Lees het artikel en het commentaar bij Frankfurter Allgemeine Zeitung

Tags: Daimler

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger