Duitslandweb logo Duitslandweb

Daimler stopt giften aan politieke partijen

Kort nieuws - 23 april 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Autoproducent Daimler heeft in Bild am Sonntag aangekondigd dit jaar geen giften over te maken naar de politieke partijen in Duitsland.

Daimler schonk CDU/CSU, FDP, SPD en Groenen vorig jaar nog in totaal 320.000 euro. Die Linke en de AfD kregen niks. Het is gebruikelijk dat grote concerns in Duitsland giften overmaken naar de politieke partijen. Omdat dit niet mag als er verwachtingen tegenover staan, verdeelt Daimler het geld over verschillende partijen. Maar nu heeft de topman dus aangekondigd dat dit jaar is gekozen voor andere goede doelen. Vooral politici van de CDU reageerden geïrriteerd:

 Anderen zijn juist enthousiast over de stap van Daimler:

 

In een commentaar wijst de Frankfurter Allgemeine Zeitung er op dat het niet goed is als Daimler veel navolging krijgt. Dat maakt de afstand tussen politiek en bedrijfsleven groter en dat vindt de krant geen gunstige ontwikkeling. Lees het artikel en het commentaar bij Frankfurter Allgemeine Zeitung

Tags: Daimler

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer

Het dieselbusje

Het dieselbusje

De vriendin van Merlijn Schoonenboom wilde een Volkswagen-busje. Het leidde tot een verwarrende zoektocht en steeds politiekere gesprekken.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger