Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland trekt flink meer arbeidsmigranten aan van buiten EU

Kort nieuws - 16 april 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In Duitsland is het aantal arbeidsmigranten van buiten de EU in 2018 sterk toegenomen, heeft het Statistische Bundesamt, het Duitse statistiekbureau, maandag bekendgemaakt.

Eind 2018 hadden 266.000 mensen uit niet-EU-landen een werkvergunning in Duitsland. Eind 2017 waren dat er nog 217.000, aldus het statistiekbureau. India en China zijn de belangrijkste herkomstlanden. Vooral de immigratie uit de westelijke Balkanlanden, zoals Albanië, Bosnië en Herzegovina, Servië en Macedonië is toegenomen de laatste jaren, merkte het Bundesamt op. Uit deze landen komt een kwart van de geregistreerde arbeidsmigranten van buiten de EU. Lees meer bij Tagesspiegel

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Ambitie

Ambitie

Duitsland moet op economisch vlak veel meer ambitie hebben, vindt Carsten Brzeski. En niet net als zijn zoon 'lekker chillen op de bank'.

Lees meer

Ein bisschen Rezession

Ein bisschen Rezession

Terwijl een recessie in de verte opdoemt, kijken Duitsers de andere kant op, ziet columnist Carsten Brzeski. Naar Helene Fischer.

Lees meer

Wakey, Wakey

Wakey, Wakey

Duitsland moet wakker worden, betoogt econoom Carsten Brzeski. Hoog tijd voor hervormen en investeren.

Lees meer

Het dieselbusje

Het dieselbusje

De vriendin van Merlijn Schoonenboom wilde een Volkswagen-busje. Het leidde tot een verwarrende zoektocht en steeds politiekere gesprekken.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger