Duitslandweb logo Duitslandweb

Kunstenaar Armando overleden in Potsdam

Kort nieuws - 2 juli 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Nederlandse kunstenaar Armando is op 88-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Potsdam.

Armando was schilder, beeldhouwer, schrijver, dichter, journalist, film- en theatermaker. Hij schreef veel over Duitsland en de Duitsers en provoceerde daar ook mee. Hij liet Duitsers bijvoorbeeld ook als slachtoffers zien. “Daarmee dwong hij Nederlanders met andere ogen naar Duitsers te kijken en de beelden die ze van de ander en van zichzelf hadden te reflecteren”, zei Britta Bendieck, onderzoeker bij het Duitsland Instituut Amsterdam, eerder over Armando. Bendieck is vorig jaar gepromoveerd met een proefschrift over de rol van Armando in het Nederlandse discours over Duitsland. Lees ook: In Memoriam: Armando

Een groot deel van Armando's werk is momenteel opgeslagen bij de Armando Stichting, nadat Armando het vorig jaar liet terughalen uit het Museum Oud-Amelisweerd bij Utrecht. Lees meer bij NRC

Tags: Armando

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nieuwe generatie Nederlandse auteurs klaar voor Duitsland

Nederland & Vlaanderen zijn deze maand gastland op de Leipziger Buchmesse. Een uitgelezen kans voor auteurs zich te presenteren in Duitsland.


Lees meer

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Deutsches Kino: Duitsland in 5 films

Oost-Duitsland speelt dit najaar in de filmreeks Deutsches Kino een belangrijke rol. Ook de moeite waard: een film over de Turkse muziekindustrie in Duitsland.


Lees meer

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

Expositie Potsdam: Nederland zoals nooit vertoond

De tentoonstelling 'Wolken und Licht' in Museum Barberini toont meer dan de bekende beelden van grote Hollandse meesters.


Lees meer

Een ideologisch seksschandaal

Een ideologisch seksschandaal

Het schandaal rond de band Rammstein laat zien hoe gepolariseerd het publieke debat is in Duitsland, vindt columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger