Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse recherche in bezit van Panama Papers

Kort nieuws - 5 juli 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse federale recherche BKA heeft de zogenoemde Panama Papers in bezit, de documenten van het Panamese juridisch advieskantoor Mossack-Fonseca. Dat werd dinsdag bekend.

Süddeutsche Zeitung schrijft dat volgens Bild Zeitung de bestanden gekocht zijn, maar kan dit zelf niet bevestigen. Tegenover de krant heeft de recherche niets over de herkomst willen zeggen. Süddeutsche Zeitung is een van de kranten die de bestanden heeft doorgespit en er vanaf april 2016 over publiceerde. Volgens de krant hebben de samenwerkende media de gegevens niet aan de autoriteiten doorgegeven. In de documenten is veel informatie te vinden over belastingontduiking en witwassen. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger