Duitslandweb logo Duitslandweb

Volkswagen geeft toe dat bewijs voor manipulatie massaal werd vernietigd

Kort nieuws - 13 januari 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Ongeveer veertig Volkswagen-medewerkers hebben duizenden documenten laten verdwijnen over de manipulatie van de tests die de uitstoot van schadelijke stoffen door dieselauto's meten. Dat heeft het concern toegegeven, meldde de Süddeutsche Zeitung vrijdag. Zelfs toen Volkswagen de manipulatie al had toegegeven tegenover de Amerikaanse justitie, heeft een jurist in een vergadering met dertig tot veertig mensen nog indirect de opdracht gegeven te zorgen dat documenten niet op Volkswagen-computers staan. Dit beoordeelt de Amerikaanse justitie als tegenwerking. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

De Volkswagen-manager oliver S., die zaterdag werd gearresteerd, blijft voorlopig vastzitten. Wegens vluchtgevaar wordt hij niet op borgtocht vrijgelaten. Hem hangt een levenslange celstraf boven het hoofd wegens onder meer het samenspannen om fraude te plegen en het overtreden van milieuwetten. De manager was in Florida op vakantie geweest en wilde zaterdag terugkeren naar Duitsland toen hij werd gearresteerd. Hij zou een van de zes hooggeplaatste Volkswagen-managers zijn die de Amerikaanse justitie strafrechtelijk wil vervolgen. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger