Duitslandweb logo Duitslandweb

Meer dan 125.000 tegenstanders dienen klacht in tegen CETA

Kort nieuws - 31 augustus 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Meer dan 125.000 tegenstanders van CETA, het vrijhandelsverdrag tussen de EU en Canada, hebben hun handtekening gezet onder een klacht die vandaag bij het Constitutioneel Hof is ingediend. Zij willen de ratificering van het verdrag tegenhouden. Het de grootste aanklacht van burgers ooit in de Bondsrepubliek. De handtekeningen vulden 70 kartonnen dozen en werden met een vrachtwagen bij het Hof afgeleverd. De klachten zijn verzameld door een Aktionsbündnis van burgerrechtenbewegingen en actiecomités, zoals Campact, Foodwatch und Mehr Demokratie. Zij vrezen dat democratische burgerrechten door CETA worden uitgehold en dat het verdrag de weg effent voor TTIP, het nog omstredener handelsverdrag tussen de EU en de VS. Beide verdragen moeten voor meer handel zorgen, maar critici vrezen een verlaging van milieu- en consumentenstandaards. Lees meer bij tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger