Duitslandweb logo Duitslandweb

'Auto-industrie houdt productie kunstmatig hoog'

Kort nieuws - 7 maart 2016 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De afzet van de grote Duitse autoconcerns is lager dan de statistieken doen geloven, blijkt uit een rapport over de sector dat persbureau DPA maandag heeft ingezien. Volgens de opstellers van het rapport worden steeds meer auto's voor de voorraad geproduceerd. Dat is te zien aan het aantal zogenoemde Eigenzulassungen; autos's die niet door een autobezitter bij de instanties worden aangemeld, maar door de fabriek of handelaar. Dit betekent dat er auto's worden geproduceerd die nog niet verkocht zijn en de autovoorraad dus toeneemt. Dit drukt de prijzen. In februari was 35,1 procent van de nieuwe auto's door producenten of verkopers zelf geregistreerd bij de desbetreffende overheidsdienst. Volgens de geciteerde expert koopt geen consument nog een auto tegen de normale prijs en condities als meer dan eenderde van de productie voor de voorraad wordt geproduceerd. Lees meer bij Frankfurter Allgemeine Zeitung

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Economie':

Staken voor meer schulden

Staken voor meer schulden

De grote vervoersstaking onderging Duitsland vorige week gelaten. De vraag is of dat zo blijft als de looneisen economische gevolgen krijgen, schrijft econoom Brzeski.


Lees meer

Kapiteinsarmband

Kapiteinsarmband

De Duitse economie gaat de komende jaren door een serieuze, structurele transitie, waarschuwt econoom en columnist Carsten Brzeski.


Lees meer

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Met 'Doppel-Wumms' door de crisis

Scholz introduceerde het begrip Doppel-Wumms onlangs met trots. En wordt er nu mee om de oren geslagen.


Lees meer

De landschappen bloeien toch

De landschappen bloeien toch

Geld, goed beleid en geduld; dat is de sleutel tot succes, stelt columnist Carsten Brzeski hoopvol vast.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger