Tentoonstelling: Loretta Fahrenholz

Activiteit van externe partij

Datum: zaterdag 10 december 2016 tot 5 maart 2017
Locatie: Stedelijk Museum, Museumplein 10, Amsterdam
Informatie: Meer informatie via het Stedelijk Museum: 020 5732 911 of reserveringen@stedelijk.nl
Tentoonstelling: Loretta Fahrenholz
© Courtesy: Galerie Buchholz, Cologne/Berlin/New York

Het Stedelijk Museum kocht vorig jaar Ditch Plains van kunstenares Loretta Fahrenholz aan, samen met een aantal fotografische werken van haar. Vanaf 10 december 2016 presenteert het museum deze aanwinsten in samenhang met haar recente werk.

Ergens tussen Berlijn en New York en halverwege film en kunst kun je de Duitse kunstenares Loretta Fahrenholz vinden. Fahrenholz maakt 'performatieve documentaires', vaak in nauwe samenwerking met de acteurs en figuranten die in haar werk optreden. Haar films zijn een amalgaam van uiteenlopende filmgenres: ze mixt bijvoorbeeld documentaire elementen met die van de rampenfilm en porno.

Het hybride Ditch Plains uit 2013 ontstond in samenwerking met street dancers van de New Yorkse Ringmaster Crew. De film werd opgenomen in 2012 toen de orkaan Sandy over New York raasde en is een science fiction-achtig geheel waarin aan dans- en rampenfilms ontleende motieven met elkaar vervlochten raken. Fahrenholz versneed de beelden met documentaire filmfragmenten van inwoners van New York die het hoofd proberen te bieden aan de orkaan.

Stedelijk Museum i.s.m. o.a. het Goethe-Institut Niederlande.

Meer informatie


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger