Webquest Stunde Null
1945 - 1949

Webquest Stunde Null

Wat eraan vooraf ging:

We volgen de familie Maier door de Duitse geschiedenis van de twintigste eeuw. Vader Franz, moeder Martha en hun twee zoons Johannes en Matthias maken in de jaren dertig in hun woonplaats Dresden de opkomst van het nationaalsocialisme mee. In de Tweede Wereldoorlog valt de familie uit elkaar. Matthias is net als zijn vader een overtuigd aanhanger van Hitler. Hij gaat voor de Sicherheitsdienst werken en komt in Nederland terecht. Johannes moet als soldaat naar het Oostfront waar hij gewond raakt. Na zijn herstel wordt hij in Dresden opgepakt voor het in het bezit hebben van een communistisch pamflet en naar het concentratiekamp Dachau gestuurd. Daar wordt hij door de Amerikanen in 1945 bevrijd.

 

Je vindt in dit hoofdstuk twee soorten opdrachten: kennis- en analysevragen en portfolio-opdrachten. De kennis- en analysevragen kun je op deze webpagina invullen en opslaan. Als je alle vragen hebt beantwoord en opgeslagen, kun je je eigen antwoorden downloaden. Vervolgens zullen de correcte antwoorden verschijnen, die je ook kunt downloaden. Verbeter je eigen antwoorden en lever ze in bij je docent.

De portfolio-opdrachten kun je niet op de webpagina invullen. Vraag aan je leraar welke portfolio-opdrachten je moet maken. Je maakt deze opdrachten vervolgens in een eigen document (bijv. Word), verzamelt de portfolio-opdrachten aan het einde van het hoofdstuk en levert ze samen met de antwoorden op de kennisvragen in bij je docent. 

Pas op: laat geen van de antwoordvakjes leeg, anders word je terug naar de hoofdpagina gestuurd. 

Er zijn zes opdrachten in totaal. Veel succes!


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger