Webquest De Tweede Wereldoorlog
1939-1945

Webquest De Tweede Wereldoorlog

Wat eraan vooraf ging: 

We volgen het verhaal van de familie Maier na de Eerste Wereldoorlog in Dresden, Duitsland: Vader Franz, een veteraan uit de Eerste Wereldoorlog, moeder Martha en hun twee zoons Johannes en Matthias. Ze beleven zware en onrustige tijden. Duitsland is hard getroffen door de economische crisis en de nasleep van de Eerste Wereldoorlog. In 1933 komt Adolf Hitler aan de macht. Franz vindt dat goed nieuws, hij is namelijk lid van de NSDAP, de partij van Hitler. Hitler maakt Duitsland weer een machtig land, maar dan wordt de democratie afgeschaft en communisten en Joden worden vervolgd. Benjamin, de beste vriend van Johannes, die Joods is, vlucht net als veel andere Joden naar Nederland.

Je vindt in dit hoofdstuk twee soorten opdrachten: kennis- en analysevragen en portfolio-opdrachten. De kennis- en analysevragen kun je op deze webpagina invullen en opslaan. Als je alle vragen hebt beantwoord en opgeslagen, kun je je eigen antwoorden downloaden. Vervolgens zullen de correcte antwoorden verschijnen, die je ook kunt downloaden. Verbeter je eigen antwoorden en lever ze in bij je docent.

De portfolio-opdrachten kun je niet op de webpagina invullen. Vraag aan je leraar welke portfolio-opdrachten je moet maken. Je maakt deze opdrachten vervolgens in een eigen document (bijv. Word), verzamelt de portfolio-opdrachten aan het einde van het hoofdstuk en levert ze samen met de antwoorden op de kennisvragen in bij je docent. 

Pas op: laat geen van de antwoordvakjes leeg, anders word je terug naar de hoofdpagina gestuurd. 

Er zijn zes opdrachten in totaal. Veel succes!


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger