Webquest De Republiek van Weimar
1918-1933

Webquest De Republiek van Weimar

Dit verhaal speelt zich af in Duitsland in de twintigste eeuw. Het is het verhaal van de familie Maier. Franz Maier woont in Dresden, een stad in het Oosten van Duitsland. Martha Engel zit bij hem in de klas. Hij vindt haar heel aardig. In 1914 breekt de Eerste Wereldoorlog uit. Dat is voor iedereen op school erg spannend. In de klas hangt een kaart met vlaggetjes om de opmars van de Duitse troepen bij te houden. Franz is net 16 jaar. Het is zijn laatste schooljaar.

Je vindt in dit hoofdstuk twee soorten opdrachten: kennis- en analysevragen en portfolio-opdrachten. De kennis- en analysevragen kun je op deze webpagina invullen en opslaan. Als je alle vragen hebt beantwoord en opgeslagen, kun je je eigen antwoorden downloaden. Vervolgens zullen de correcte antwoorden verschijnen, die je ook kunt downloaden. Verbeter je eigen antwoorden en lever ze in bij je docent.

De portfolio-opdrachten kun je niet op de webpagina invullen. Vraag aan je leraar welke portfolio-opdrachten je moet maken. Je maakt deze opdrachten vervolgens in een eigen document (bijv. Word), verzamelt de portfolio-opdrachten aan het einde van het hoofdstuk en levert ze samen met de antwoorden op de kennisvragen in bij je docent. 

Pas op: laat geen van de antwoordvakjes leeg, anders word je terug naar de hoofdpagina gestuurd!

Er zijn zes opdrachten in totaal. Veel succes!

 

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger