Gastles door studenten

Wilt u uw leerlingen input geven over Duitsland en/of de Duitse taal als onderwerp voor het profielwerkstuk? Daan van Hassel en Jeroen Rutten, beiden student Duitse taal en cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen, komen graag bij u langs. Zij bezoeken in samenwerking met het Duitsland Instituut Amsterdam scholen door het hele land om voorlichting te geven over het profielwerkstuk in het algemeen, en zij zullen dit op een interactieve manier met Duitsland en de Duitse taal verbinden.

 

“Studis unterwegs: Duits(land) als onderwerp voor je PWS” is een mini-college (duur één lesuur) dat interessant is voor leerlingen uit 4/5 havo en 5/6 vwo.

Daan en Jeroen zullen mogelijke thema’s aandragen voor een Duitsland-gerelateerd PWS; zij helpen met het bedenken van een onderwerp, het uitwerken van een onderzoeksvraag en de keuze voor de onderzoeksmethode. Als ervaringsdeskundigen kunnen zij veel informatie bieden. Bovendien heeft Daan met zijn profielwerkstuk “Natürlich Deutsch” veel (media-)aandacht gegenereerd, waarmee hij uw leerlingen zeker zal enthousiasmeren.

De docent kan vrijblijvend met ons contact opnemen, waarna in samenspraak een aangemeten programma voor de klas wordt opgesteld. Elk mini-college wordt afgesloten met informatie over de verschillende opleidingen Duits in het land. Op deze manier willen wij leerlingen interesseren voor een studie Duitse taal en cultuur, Duitslandstudies of de lerarenopleiding Duits.

 

Informatie en aanmelding: mevr. T. Hölsgens, b.d.l.m.holsgens2@uva.nl.

Datum: in overleg

Dit project stopt (voorlopig) vanaf zomer 2020.

 

Wij zijn op zoek naar studenten die dit project willen overnemen! 

 

 

Kosten: €50 per lesuur.

Bekijk hier een interview met Daan en Jeroen over dit project https://www.youtube.com/watch?v=QhnHZnC7M2Q

 

Klik hier voor een overzicht van de onderwerpen die Daan en Jeroen hebben besproken.  

Tot nu toe hebben Daan en Jeroen deze locaties bezocht: 

 

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger