Lustrumviering | 25 jaar DIA
met o.a. Marina Weisband, Sven Ratzke en Sophie Derkzen

Veranstaltung des Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: Freitag 5 November 2021 um 14:00 Uhr
Ort: Online; live gestreamd vanuit het Bimhuis in Amsterdam
Information: Voertalen: Nederlands, Duits
Zugang: Gratis
Lustrumviering  | 25 jaar DIA
© DIA

Op vrijdag 5 november 2021 viert het Duitsland Instituut Amsterdam zijn 25-jarig bestaan. De bijeenkomst wordt live gestreamd vanuit het Bimhuis in Amsterdam. Met o.a. Grünen-politica Marina Weisband, DIA-directeur Ton Nijhuis en entertainer Sven Ratzke. Moderatie: Sophie Derkzen.

Tijdens deze feestelijke bijeenkomst in het Bimhuis te Amsterdam blikken we samen terug op mijlpalen van de afgelopen jaren. We kijken ook vooruit, zoals we dat dit jaar in het kader van ons lustrumthema ‘Duitsland 2030’ al vaker deden. Bijvoorbeeld tijdens het online festival Duitsland 2030 en in de podcastreeks Duitsland Voorbij de Horizon.

Want 2021 is niet alleen ons jubileumjaar, het is ook het jaar waarin Angela Merkel na 16 jaar kanselierschap afscheid neemt. Welk Duitsland laat zij achter? Hoe gaan Duitsland en Europa om met thema’s als populisme & polarisatie en uitdagingen op het gebied van klimaatverandering en digitalisering?

Sophie Derkzen, journalist en presentator, bespreekt deze thema’s met Marina Weisband, schrijfster & politica bij Die Grünen en Ton Nijhuis, directeur van het DIA. De Duits-Nederlandse artiest Sven Ratzke zorgt daarnaast voor een flamboyante muzikale show.

De livestream is te volgen via www.youtube.com/watch?v=ORco4j0wDAQ

Meer informatie over het hele lustrumprogramma op dia25.nl.  


top
Auf dieser Website werden Cookies verwendet. Sind Sie damit einverstanden?
Akzeptieren Verweigern