Sarah de Preter

Sarah De Preter is freelance journaliste. Ze studeerde Germaanse taal- en letterkunde aan de Katholieke Universiteit Leuven en de Gerhard-Mercator-Universität Duisburg. Na haar studie werkte ze in Duitsland op redacties van transportbladen. Nu woont ze in Rotterdam en schrijft ze voor diverse publicaties.

‘Taal van de Europese logistiek’

Achtergrond - 23 november 2015 - Auteur: Sarah de Preter ‘Taal van de Europese logistiek’
In logistieke kringen is kennis van het Duits een belangrijke troef. Niet voor niets wordt het achterland van onze zeehavens vaak aangeduid als ‘Hinterland’. Journaliste Sarah de Preter beschrijft in deze korte serie hoe dat werkt, een meertalige werkvloer. Deel 2: Contargo
Lees meer

‘Engels is voertaal, maar Duits een enorme pre’

Achtergrond - 5 november 2015 - Auteur: Sarah de Preter ‘Engels is voertaal, maar Duits een enorme pre’
In Duitse internationale bedrijven wordt meer en meer Engels gesproken. Lastig voor de Duitse werknemers, handig voor de Nederlanders. Maar wie ook Duits spreekt, heeft het in zulke bedrijven veel makkelijker. Journaliste Sarah de Preter beschrijft in deze korte serie hoe dat werkt, een meertalige werkvloer. Deel 1: Siemens
Lees meer

‘Ophouden Duits als Oud-Keltisch te zien’

Achtergrond - 5 november 2015 - Auteur: Sarah de Preter ‘Ophouden Duits als Oud-Keltisch te zien’
Ab van der Touw, CEO van Siemens Nederland en voorzitter van de Duits-Nederlandse Handelskamer, pleit voor een herwaardering van het Duits in Nederland. “Het is onnodig schraal om alleen steenkolenengels te spreken.”
Lees meer

Duitsland en Nederland zetten in op LNG

Achtergrond - 17 maart 2015 - Auteur: Sarah de Preter Duitsland en Nederland zetten in op LNG
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezoeken deze week de Duitse deelstaten Hamburg en Sleeswijk-Holstein. In de haven van Hamburg gaan ze aan boord van de ‘Hummel’, een drijvende energiecentrale die cruiseschepen gaat voorzien van energie uit vloeibaar aardgas (LNG).
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger