Maaike Trimbach

Maaike Trimbach is redacteur en verslaggever bij het Dagblad van het Noorden en eigenaar van Trimbach Tekst en Taal. Ook heeft ze ervaring als docent Duits.

European Medical School: Huwelijk in het slop

Achtergrond - 1 mei 2019 - Auteur: Maaike Trimbach European Medical School: Huwelijk in het slop
Mislukt willen ze het niet noemen. Boos zijn ze ook niet. Niet op elkaar, niet op instanties of overheden. Maar ze zijn wel wat teleurgesteld... Een gesprek met Jan Kuks en Kirsten Gehlhar over het Duits-Nederlandse project European Medical School voelt als praten over een huwelijk in het slop. Bruid en bruidegom begonnen vol goede moed en overtuigd van elkaar aan een gezamenlijk leven. Maar het bleek niet zo te werken als verwacht. Misschien waren ze gewoon nog te jong.

Lees meer

Stagelopen in Duitsland: Een sprong in het diepe

Achtergrond - 25 maart 2019 - Auteur: Maaike Trimbach Stagelopen in Duitsland: Een sprong in het diepe
Dennis Derks (22) uit het Oost-Groningse Midwolda sprak naar eigen zeggen geen woord Duits toen hij in Duitsland ging werken. Kees-Jan Hut (20) uit Zevenhuizen (gemeente Westerkwartier in de provincie Groningen) vond dat hij het aardig kon, maar hij moest tijdens zijn Duitse stage wel weer even op gang komen. En Naomi Offermans (22) uit Groningen vond het in het begin doodeng om de hele dag Duits te moeten praten.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger