Agenda

Een overzicht van activiteiten in Nederland die een link hebben met Duitsland. U vindt hierin niet alleen de activiteiten van het DIA maar ook van onze partners en andere organisaties.

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam:

Deutsches Kino | In einem Land, das es nicht mehr gibt (Amsterdam)

Oost-Berlijn, 1989: de jonge Suzie wordt als model ontdekt en leert de sprankelende modescène van de DDR kennen, met luxemerk Exquisit en het legendarische magazine Sybille. Zij duikt in de creatieve subcultuur, wordt verliefd op de rebelse fotograaf Coyote en beleeft de vrijheid die ze altijd al wilde. Maar – voor welke prijs? Fascinerend coming of age-verhaal, gebaseerd op het leven van regisseur Aelrun Goette.


Lees meer

Congres | Nationaal Congres Duits

Op 1 en 2 maart 2024 zal het Nationaal Congres Duits plaatsvinden in NH Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Het congres belooft een brede scala aan boeiende workshops, auteurs, meeslepend cabaret en inspirerende gesprekken en discussies met collega’s Duits. Firas Alshater zal op onnavolgbare wijze inkijk geven in hoe anderstalige nieuwkomers naar de Duitsers en hun gewoontes kijken.


Lees meer

Op 21 en 22 maart 2024 organiseert de Universiteit Groningen een nascholingscursus over recente Duitstalige literatuur en film. De cursus zal plaatsvinden in het Kloster Frenswegen in Nordhorn (Duitsland). Er zullen drie recent verschenen werken worden besproken: EchtzeitalterDagegen die Elefanten!Die Nacht unterm Schnee. Ook zal de film Ich bin dein Mensch ter plekke bekeken en besproken worden.


Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger