Dag van de Duitse taal 2019

Activiteit van Duitsland Instituut Amsterdam

Datum: dinsdag 26 maart 2019
Locatie: Landelijk
Informatie: Meer informatie via machmit.nl
Dag van de Duitse taal 2019
© Actiegroep Duits

Op dinsdag 26 maart vierden scholen, organisaties en bedrijven in heel Nederland de Dag van de Duitse taal. Sinds 2012 roept de Actiegroep Duits elk voorjaar deze dag uit om het belang van de Duitse taal voor Nederland te benadrukken. Het thema van dit jaar was "Duitstalige muziek". Klik hier voor een terugblik.

Van Herbert Grönemeyer tot Casper en van Nena tot Revolverheld: met het motto "Duitstalige muziek" wordt duidelijk dat de Duitse taal niet alleen nuttig is, maar ook mooi en poëtisch. Op de website van de Actiegroep Duits, machmit.nl, kunnen scholen inspiratie voor 'muzikale' activiteiten opdoen, hun eigen initiatief aanmelden en konden tot 17 februari een Mach-mit-pakket met leuke gadgets, lesmateriaal en versieringen bestellen.

Op de dag zelf konden schoolklassen bovendien meedoen aan een interactieve webquiz over Duitstalige muziek. De 'beste' klas van Nederland wordt via Facebook bekend gemaakt en wint een Duits etentje, gesponsord door Noordhoff Uitgevers. De quiz is op 26 maart te vinden op machmit.nl/quiz. Deze is nog steeds te spelen, maar de prijs is al uitgedeeld. 

Het Duitsland Instituut Amsterdam was op de Dag van de Duitse taal met een muzikaal programma te gast op de basisschool van scholengroep Plateau in Assen. In interactieve gastlessen leerde de scholieren meer over Duitstalige muziek en waren zij zingend en dansend aan de slag met een Duitse musical. Daarnaast trad Hip Hop-groep Eklips van het CSG Beilen op, de winnaars van de landelijke Duitse Hip Hop-battle 2018. Ook de Groningse rapper Colin Mooijman was te gast om te vertellen over zijn band met Duitsland en de Duitse rapmuziek. Speciaal voor de Dag van de Duitse taal vertolkte hij eigen nummers deels in het Duits.   

Acties van partners

 

Over de Actiegroep Duits: 
Met de Actiegroep Duits bundelen vijf partners hun krachten om het besef van het belang van de Duitse taal voor Nederland te vergroten: de Duitse Ambassade in Den Haag, het Duitsland Instituut Amsterdam, de Duits-Nederlandse Handelskamer, het Goethe-Institut Niederlande en Nuffic.

Meer informatie op de website machmit.nl 

Hashtags: #DagvandeDuitsetaal en #Duitsemuziek

 

Playlist:


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger