Theater | Wholesale Destruction

Datum: woensdag 16 januari 2019 om 21:00 uur tot 19 december 2018
Locatie: Theater Rotterdam, Schouwburgplein 25, Rotterdam
Informatie: Taal: Nederlands
Toegang: Prijzen: zie website Theater Rotterdam
Theater | Wholesale Destruction
© Bart Grietens

In het kader van haar residency bij het Goethe-Institut Rotterdam heeft de Duitse dramaturge Anne Brammen samen met regisseur Zarah Bracht en haar team het stuk Wholesale Destruction ontwikkeld. Het stuk is een artistieke verkenning van de in westerse, geprivilegieerde samenlevingen wijdverbreide apathie tegenover mondiale crises en een mogelijk naderende apocalyps.

Ergens in de 21ste eeuw geniet een groep jonge mensen in een westerse samenleving van alle privileges die zij in vrijheid en welvaart toebedeeld krijgen. Zij ontvangen dit alles in het volle bewustzijn dat hun wereld gebouwd is op leugens en hebzucht. Andere mensen en de planeet worden door hun gedrag vernietigd, maar deze kennis stoppen zij zo ver mogelijk weg: smile and wave. Wanneer de apocalyps daadwerkelijk in de woonkamer staat, weten zij zich geen enkele houding te geven. Als een ree dat verstijft in de koplampen staart, omdat het beseft dat het niet had moeten oversteken en de dood onvermijdelijk is, weten zij niet wat te doen.

Wholesale Destruction is het eerste werk van Anne Brammen in Nederland en met het artistieke team rond Zarah Bracht, met wie ze vriendschappelijk en artistiek contact onderhoudt sinds ze in 2012 samen als assistenten in Berlijn werkten.

Zarah Bracht (Hamburg, 1990) studeerde in 2016 af aan de regieopleiding in Amsterdam. Ze ontwikkelde een theatertaal die gebaseerd is op beeld en beweging en gebruikt tekst eerder als toevoeging dan als uitgangspunt.

Meer informatie op de website van het Goethe-Institut Niederlande en Theater Rotterdam.

Tags: Theater

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger